07. Sahlströmsgården

Välkommen till Sahlströmsgården!

Sahlströmsgården är ett smultronställe mitt i det sköna Värmland. Här i den lantliga idyllen lever kulturen på många sätt. Med minnen från förr står dörren öppen för alla som vill ta del av historien och den levande miljön. En guidad visning berättar om en värld som du inte trodde fanns.

Hotell
I vårt hotell förenas gammalt och nytt. Alla rum har trägolv, kaklat badrum, TV, trådlöst internet och en underbar utsikt över Sirsjön.

Restaurang
I restaurangen serveras allt från dagens lunch till festmåltider som tillagas av våra förnämliga kockar. Till kaffet hembakade bullar och kakor.

Konst och konsthantverk
I butiken och i våra utställningslokaler visas glas, textilier, keramik, konst, smide och kläder av i huvudsak nordiska konstnärer och formgivare. Vi är återförsäljare till  Oleana och Klässbols Linneväveri.

Konferens
Vi erbjuder två storlekar av konferenslokaler. ”Undantaget” ger ett smakfullt och ombonat intryck med sitt stora bord för tolv personer. ”Höloftet” välkomnar upp till 60 personer.

Varmt välkomna hälsar Bengt, AnnKatrin och Anna Sahlström med personal.

Mer info: www.sahlstromsgarden.se

_________________________________________________

Utställningarna pågår tom 29 april

   Stalleriet
Erna Calderon

Konstnär: Erna Calderon
Genre:      
Akvarell

 

 

 

 


 

_______________________________________________________


Konstnär:  
Micke Johansson
Genre:        Konstglas

Micke Johansson Glasblåsare Hyttmästare

Micke Johansson
är född 1972 och är uppvuxen i Flerohopp som är ett gammalt brukssamhälle strax utanför Nybro i Småland. Han började som 16-åring på Glasskolan i Orrefors och snart fick han anställning på Orrefors Glasbruk. Micke blev mästare vid 24 års ålder och jobbade i konstglasverkstaden de sista åtta åren i Orrefors.

Glas har alltid bara varit ett roligt jobb för mig tills jag år 2000 fick möjligheten, genom Ulrika Hydman Wallien och Orrefors Kosta Boda, att åka till Pilchuck Glasschool och vidga mina vyer inom glasets fantastiska värld. När jag fick se vad världen kunde erbjuda inom glas kändes det som om någonting fattades. Jag ville mer än att bara göra glas åt andra. Jag ville skapa mitt eget unika glas och konstglas.

I januari 2004 fick Micke anställning på Pukebergs Glasbruk, där han har fått fria tyglar att blåsa sitt eget konstglas och bruksglas. Sommaren 2007 tog Micke Johansson över hyttan på Pukebergs Glasbruk och drev den i egen regi tills han den 1 april 2011 startade upp sin alldeles egen hytta hemma på gården utanför Örsjö.

Micke Johansson är en av få blåsande glaskonstnärer i Sverige, men han blåser även konstglas åt andra glaskonstnärer.

 

Tulpanglas av Micke Johansson

 

Upptäckarna – Micke Johansson