09. Sahlströmsgården

Välkommen till Sahlströmsgården!

Sahlströmsgården är ett smultronställe mitt i det sköna Värmland. Här i den lantliga idyllen lever kulturen på många sätt. Med minnen från förr står dörren öppen för alla som vill ta del av historien och den levande miljön. En guidad visning berättar om en värld som du inte trodde fanns.

Hotell
I vårt hotell förenas gammalt och nytt. Alla rum har trägolv, kaklat badrum, TV, trådlöst internet och en underbar utsikt över Sirsjön.

Restaurang
I restaurangen serveras allt från dagens lunch till festmåltider som tillagas av våra förnämliga kockar. Till kaffet hembakade bullar och kakor.

Konst och konsthantverk
I butiken och i våra utställningslokaler visas glas, textilier, keramik, konst, smide och kläder av i huvudsak nordiska konstnärer och formgivare. Vi är återförsäljare till  Oleana och Klässbols Linneväveri.

Konferens
Vi erbjuder två storlekar av konferenslokaler. ”Undantaget” ger ett smakfullt och ombonat intryck med sitt stora bord för tolv personer. ”Höloftet” välkomnar upp till 60 personer.

Varmt välkomna hälsar Bengt, AnnKatrin och Anna Sahlström med personal.

Mer info: www.sahlstromsgarden.se

Under Övre Frykens Konstrunda 19–21 april
Kaffeservering kl. 12–18
Påskbuffé kl. 12–16

Hotell – se vår hemsida för påskerbjudanden

_________________________________________________

   Höloftet

Utställningen pågår t.o.m. 21 april

Maria ”Vildhjärta Westerberg | Mimmi Design

Stalleriet

Utställningen pågår t.o.m. 26 maj

Mikael Warby


Konstnär: 
Maria ”Vildhjärta” Westerberg
Genre:      
Träskulptur
Hemsida:  vildhjarta.net

Maria ”Vildhjärta” Westerberg
Pinnpoet, krönikör och författare som täljer och förtäljer om naturen och gör figurer av det hon finner på sina vandringar i skog och mark.

Pinnpoesi
Pinnar är så bra förstår ni. Pinnar tycker inte synd om sig själva. Pinnar luktar inte osäkerhet genom att behöva utge sig för att vara rätt. Det är inte mycket ångest i pinnar. De behöver inte vara smala och snygga eller politiskt korrekta. Pinnar är pinnar, inte helt olikt oss egentligen. Om man skrapar lite på ytan och ger dem lite uppmärksamhet så döljer sig nästan alltid något begåvat, unikt, något sorgligt och underbart, något rörande och aningen löjligt.

           

_______________________________________

Konstnär: Mimmi Design
Genre:       Textil, kläder
Hemsida:  mimmidesign.se

Mimmi Design
är ett svenskt företag som designar kläder i naturmaterial och är beläget i den Värmländska skogen. Enkla linnekläder med finess, såsom linnetunikor, linneblusar, linneklänningar mm med en tidlös design. Du kan använda ett Mimmi Design plagg i många år, lägga bort det och ta fram det på nytt och känna dig rätt klädd igen. Mimmi Design försöker skapa något för alla kroppsformer. Alla ”only one” plagg skapas och tillverkas i ateljén, där färgerna leks fram på klippbordet som när konstnären blandar färgerna till en tavla.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Konstnär: Mikael Wahrby
Genre:      Måleri och grafik

Mikael Wahrby
”Jag avbildar ting och miljöer, vill lyfta fram tingen i sig, presentera dem i ett nytt ljus och betrakta dem i annorlunda vinklar. Sättet på vilket ljuset faller över ett föremål och bildar ett abstrakt mönster fascinerar mig. Avbildandet är inte huvudsyftet.
Det är i stället att undersöka de konstnärliga uttrycksmöjligheterna hos motivet. Inom den strikta kompositionen finns all tänkbar frihet för abstraktioner. Att utifrån tingens, ljusets, reflexernas och skuggornas kaos skapa en enhet i en målning.”

Mikael Wharby är född 1952 i Stockholm samt bosatt där.
Utbildning:
Konsthögskolan
Representerad:
Nationalmuseum
Malmö Museum
Göteborgs och Norrköpings konstmuseer