08. Sahlströmsgården

Välkommen till Sahlströmsgården!

Sahlströmsgården är ett smultronställe mitt i det sköna Värmland. Här i den lantliga idyllen lever kulturen på många sätt. Med minnen från förr står dörren öppen för alla som vill ta del av historien och den levande miljön. En guidad visning berättar om en värld som du inte trodde fanns.

Hotell
I vårt hotell förenas gammalt och nytt. Alla rum har trägolv, kaklat badrum, TV, trådlöst internet och en underbar utsikt över Sirsjön.

Restaurang
I restaurangen serveras allt från dagens lunch till festmåltider som tillagas av våra förnämliga kockar. Till kaffet hembakade bullar och kakor.

Konst och konsthantverk
I butiken och i våra utställningslokaler visas glas, textilier, keramik, konst, smide och kläder av i huvudsak nordiska konstnärer och formgivare. Vi är återförsäljare till  Oleana och Klässbols Linneväveri.

Konferens
Vi erbjuder två storlekar av konferenslokaler. ”Undantaget” ger ett smakfullt och ombonat intryck med sitt stora bord för tolv personer. ”Höloftet” välkomnar upp till 60 personer.

Varmt välkomna hälsar Bengt, AnnKatrin och Anna Sahlström med personal.

Mer info: www.sahlstromsgarden.se

_________________________________________________

Utställningarna pågår 14 april – 31 maj

Höloftet
Lisa Leander Ahlgren

   Stalleriet
Git Lidberg

Konstnär: Git Lidberg
Genre:      
Naturmålare

”Naturen är min största inspirationskälla. På mitt sommarställe längst ute vid Hammarö sydspets har jag Vänern alldeles utanför dörren. Hammarö fågelstation är min närmsta granne vilket gör att jag ofta målar fåglar då jag kan studera dem på nära håll. Material som jag använder är allt ifrån papper till trä och sten. Ofta målar jag med akrylfärg, men ibland använder jag olja och akvarell. Jag har målat för bl. a. Lars Jonsson och Lisa Netz.

Jag föddes 1949. Under vinterhalvåret pendlar jag mellan min bostad i Bromma och min ateljé i Karlstad. Jag har i många år bott utomlands i bl. a. Afrika, Australien och USA. Hösten 2012 gjorde jag en fantastisk resa till den Antarktiska halvön vilket har inspirerat mig mycket till att måla även pingviner. ”

git-lidberg-i

git-lidberg-ii

git-lidberg-iii

git-lidberg-iv

 

 

_______________________________________________________


Konstnär:  
Lisa Leander Ahlgren
Genre:        Keramik

”Hela sanningen bakom mina verk har att göra med lust och glädje. Ibland blir jag förvånad över resultaten men humorn känns alltid igen. Lera är ett underbart material och öppnar alla de möjligheter jag strävar efter. Formerna på mina fåglar och djurhuvuden är runda, livsbejakande och alla med speciella uttryck. Jag arbetar med färgkontraster i glasyrerna som skapar djup och förstärker formerna som träder fram.”

Lisa Leander Ahlgren är född i Stockholm där hon bor och verkar. Utbildning vid Södra Latins Estet Gymnasium, Lunnevads Bild och Formlinje med inriktning på måleri, skulptur och grafik samt Anders Beckmans skola.
Flera separata kurser i modell och skulptur i Europa. Medlem i KRO.

sahlstromsg_lisa-l
sahlstromsgarden
19_2016_08_20

 

Annonser