6. Sahlströmsgården

Välkommen till Sahlströmsgården!

Sahlströmsgården är ett smultronställe mitt i det sköna Värmland. Här i den lantliga idyllen lever kulturen på många sätt. Med minnen från förr står dörren öppen för alla som vill ta del av historien och den levande miljön. En guidad visning berättar om en värld som du inte trodde fanns.

Hotell
I vårt hotell förenas gammalt och nytt. Alla rum har trägolv, kaklat badrum, TV, trådlöst internet och en underbar utsikt över Sirsjön.

Restaurang
I restaurangen serveras allt från dagens lunch till festmåltider som tillagas av våra förnämliga kockar. Till kaffet hembakade bullar och kakor.

Butik
I butiken finner ni glas, textilier, keramik, inredning, smide och kläder och mycket mer.

Konferens
Vi erbjuder två storlekar av konferenslokaler. ”Undantaget” ger ett smakfullt och ombonat intryck med sitt stora bord för tolv personer. ”Höloftet” välkomnar upp till 60 personer.

Varmt välkomna hälsar
Anna Sahlström Mirkovic med personal.

Mer info: www.sahlstromsgarden.se

Under Övre Frykens Konstrunda 7–9 april
Kaffeservering kl. 12–18
Påskbuffé kl. 12–15
Middag kl. 18–20

Hotell – se vår hemsida för påskerbjudanden

____________________________________________

Anne Vaivot 

Utställningen pågår till 7 maj

Konstnär: Anne Vaivot
Genre:      
trådkonst
Hemsida:  vaivotluffarslojd.com

ANNORLUNDA LUFFARSLÖJD TRÅDKONST
På fritiden är jag trådslöjdkonsult med erfarenhet av större och mindre trådarbetesprojekt. Jag har varit med och tråda ett dopfunt i mässingstråd och pärlor till en gammal medeltida kyrka utanför Enköping, Härnevi kyrka. Dopfunten skulle vara flyttbar vilket den gamla stenfunten inte var, så det här blev en funt på ca 25 kg och flyttbar, fick namnet pärlefunten.

Jag har skrivit, fotograferat och publicerat tre handböcker i ämnet Annorlunda Luffarslöjd & Trådkonst. Pedagogiskt lär jag ut hur man jobbar med ståltråden med tydliga bilder och steg för steg beskrivningar. Många inspirerande bilder.
Vill du veta mer eller har du något eget förslag där min kunskap kan behövas kontakta mig på mail vaivotstradkonst@gmail.com
Vaivots Trådkonst
Anne Vaivot

——————————-

Höloftet

 Kerstin Hörnlund

Gösta Grähs | Paul Grähs


Konstnär:
Kerstin Hörnlund
Genre:       keramik, skulptur

Kerstin Hörnlund är en svensk keramiker och skulptör.
Hörnlund varit verksam i Arboga tillsammans med maken Gösta Grähs sedan 1968. Hon har arbetat med fria berättande skulpturer i stengods och stora kraftfulla kärl. Hon har även sedan 1982 varit verksam som frilans vid Rörstrand

Konstnär:  Gösta Grähs
Genre:       keramik, skulptur

Gösta Grähs är en svensk keramiker och skulptör.
Gösta Grähs utbildade sig på Konstfack 1961-1965. Han var knuten till Rörstrands Porslinsfabrik 1982-1986 och arbetade då med konstgods samt med bruksföremål, bland annat med tekannor. Grähs är representerad vid bland annat Nationalmuseum i Stockholm Röhsska museet och Örebro läns landsting.
Gösta Grähs är gift med keramikern Kerstin Hörnlund.


Konstnär:
 Paul Grähs
Genre:        glas

Paul Grähs behärskar glasets egenskaper, han balanserar nästan leker med materialet, ibland är det hårt, ibland skört. Paul hämtar sitt formspråk från igenkännbara gestalter och avlägsna bekanta från under vattenytan. Varelser som omsorgsfullt väckts till liv genom glaset och som i sin gestalt ger dig, betraktaren direkt länk till en annan värld.