16. Sahlströmsgården

Välkommen till Sahlströmsgården!

Sahlströmsgården är ett smultronställe mitt i det sköna Värmland. Här i den lantliga idyllen lever kulturen på många sätt. Med minnen från förr står dörren öppen för alla som vill ta del av historien och den levande miljön. En guidad visning berättar om en värld som du inte trodde fanns.

Hotell
I vårt hotell förenas gammalt och nytt. Alla rum har trägolv, kaklat badrum, TV, trådlöst internet och en underbar utsikt över Sirsjön.

Restaurang
I restaurangen serveras allt från dagens lunch till festmåltider som tillagas av våra förnämliga kockar. Till kaffet hembakade bullar och kakor.

Konst och konsthantverk
I butiken och i våra utställningslokaler visas glas, textilier, keramik, konst, smide och kläder av i huvudsak nordiska konstnärer och formgivare. Vi är återförsäljare till  Oleana och Klässbols Linneväveri.

Konferens
Vi erbjuder två storlekar av konferenslokaler. ”Undantaget” ger ett smakfullt och ombonat intryck med sitt stora bord för tolv personer. ”Höloftet” välkomnar upp till 60 personer.

Varmt välkomna hälsar
Anna Sahlström Mirkovic, Ann Katrin Sahlström, Bengt Sahlström med personal.

Mer info: www.sahlstromsgarden.se

Under Övre Frykens Konstrunda 10–12 april
Kaffeservering kl. 12–18
Påskbuffé kl. 12–16
Middag kl. 18–20

Hotell – se vår hemsida för påskerbjudanden

____________________________________________

Utställningarna pågår t.o.m. 30 april

Stalleriet

Anja Fredell

Höloftet

Kristine Thenman | Joel Stuart Beck


Konstnär: 
Anja Fredell
Genre:      
Textilkonst
Hemsida:  anjafredell.com

Anja Fredell
Anja Fredell studerar textilkonst på mastersprogrammet vid HDK Valand, Göteborgs universitet. Hon arbetar framförallt med den textila tekniken tuftning som är en halvmekanisk teknik och uttrycket påminner om ryan. I denna teknik skapar hon både mattor och väggbonader men vi kommer även få se andra typer av arbeten som tavlor och skulpturer. Det genomgående temat i hennes arbeten är sinnliga.
En färgstark textilare som utforskar och skapar i egen design.

 

 

 

_______________________________________

 

Konstnär: Kristine Thenman
Genre:       Keramik
Hemsida:  kristinethenman.se

Kristine Thenman
Kristine är uppväxt i Edane utanför Arvika. 2005 tog hon kandidatexamen på Konsthögskolan i Bergen, Norge, och 2007 magisterexamen på HDK i Göteborg. Sedan dess har hon varit verksam i Arvika.
”Arvika är en bygd med gedigen och levande konsthantverkstradition där keramiken och lergodset har ett starkt fäste. Jag inspireras av det lokala arvet  och vill både förvalta och förnya det i mina arbeten.”
Kristine Thenman har genom ett flertal separatutställningar och medverkan på ett stort antal grupputställningar, utforskat olika miljöer och intagit både bildkonstvärlden och konsthantverksarenan med sina former

 

 

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Konstnär:Joel Stuart Beck
Genre:      Keramik
Hemsida:  Joel–stuart–beck

Joel Sturt Beck
Joel har sin keramiska utbildning från folkhögskolan, högskola (HDK) och lärlingskap Sverige Norge, England och Danmark. Han är född, uppvuxen och nu verksam i Arvika.
”Jag arbetar främst med vedbränt stengods. Glasyr och dekor är viktigt för mig, det ska ju vara trevligt att ha sakerna omkring sig tänker jag.”
Joel har medverkat på ett flertal utställningar, byggt ugnar och undervisat sedan 2009.