14. Sahlströmsgården

Välkommen till Sahlströmsgården!

Sahlströmsgården är ett smultronställe mitt i det sköna Värmland. Här i den lantliga idyllen lever kulturen på många sätt. Med minnen från förr står dörren öppen för alla som vill ta del av historien och den levande miljön. En guidad visning berättar om en värld som du inte trodde fanns.

Hotell
I vårt hotell förenas gammalt och nytt. Alla rum har trägolv, kaklat badrum, TV, trådlöst internet och en underbar utsikt över Sirsjön.

Restaurang
I restaurangen serveras allt från dagens lunch till festmåltider som tillagas av våra förnämliga kockar. Till kaffet hembakade bullar och kakor.

Butik
I butiken finner ni glas, textilier, keramik, inredning, smide och kläder och mycket mer.

Konferens
Vi erbjuder två storlekar av konferenslokaler. ”Undantaget” ger ett smakfullt och ombonat intryck med sitt stora bord för tolv personer. ”Höloftet” välkomnar upp till 60 personer.

Varmt välkomna hälsar
Anna Sahlström Mirkovic med personal.

Mer info: www.sahlstromsgarden.se

Under Övre Frykens Konstrunda 29–31 mars
Kaffeservering kl. 12–18
Påskbuffé kl. 12–15
Middag kl. 18–20

Hotell – se vår hemsida för påskerbjudanden

____________________________________________

Stalleriet

David Tedfelt

Konstnär: David Tedfelt
Genre:      
måleri
Hemsida:  davidtedfelt.se

”Jag är verksam i Karlstad och jobbar framförallt med måleri. Ofta är naturen och landskapet en utgångspunkt där jag kan låta olika berättelser utspela sig.”

__________

Höloftet

Annika Montán

Elin Klar


Konstnär:
Annika Montán
Genre:       bruksvävar och trasmattor i slarvtjäll

Konstnär: Elin Klar
Genre:         keramik

Jag heter Elin Klar och är verksam keramiker i Forshaga. All keramik är handgjord i stengodslera och framförallt drejar jag bruksföremål i tidlös och stilren design. Jag tycker om när leran framträder i keramiken, ofta genom mönster eller som helt rå och oglaserad. Jag strävar alltid efter att göra vacker keramik som kan användas varje dag och år efter år.

Jag är utbildad vid Formakademin i Lidköping och Karlskoga folkhögskola.