14. Galleri Träsmak

Evert Carlsson  | Jennie Eriksson
Ingrid Andersson

Konstnär: Evert Carlsson    evert-foto
Genre: konsthantverk
Hemsida: www.trasmak.se

Evert om sitt konstnärskap.
Jag kombinerar gediget hantverkskunnande (gesäll- och mästarbrev i möbelsnickeri samt utbildning i silver- och klensmideri) med konstnärliga utsmyckningar, oftast reliefer i trä, metall och emalj. Arbetet med de skulpturala formerna styrs av tankar och träets struktur under arbetets gång.

                           

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Konstnär: Jennie Eriksson
Genre:      
 blyerts och kolteckning
Plats:          
Galleri Träsmak, Mallbacken

Jennie om sitt konstnärskap
Människan står ofta objekt i mina teckningar där jag finner inspiration i kroppens former och skiftande siluetter. Liksom mode och modefotografiet tagit stor plats i mitt yrkesverksamma liv, återfinns ofta tyger och kläder i mina alster och den ibland, påhittade siluett ett klädesplagg kan skapa. Min utgångspunkt är från lånade och egna fotografier där jag önskar återskapa samma upplevda exakthet en bild kan ge.

Jag ser denna utställning som ett tillfälle att visa mitt uttryckssätt och de verk som annars återfinns i skrivbordslådan. Idag är jag bosatt i Stockholm, därför känns det extra roligt att få komma ”hem” och ställa ut tillsammans med min gamla lärare Evert Carlsson.

Studier och kurser: Ransäters folkhögskola, Textilhögskolan i Borås, Forsberg skola, Stockholm.


 

 

__________________________________________

Konstnär: Ingrid Andersson  
Genre: Måleri
Plats: Galleri Träsmak,, Mallbacken
Hemsida: www.trasmak.se

Jag målar i olja eller akryl och blir inspirerad till mina bilder från naturen vi har runt om oss. Har deltagit i diverse kurser.