14. Galleri Träsmak

Evert Carlsson  |  Sonja Eriksson
Christina Schelin  |  Ingrid Andersson

Konstnär: Evert Carlsson    evert-foto
Genre: konsthantverk
Plats: Galleri Träsmak
Hemsida: www.trasmak.se

Evert om sitt konstnärskap.
Jag kombinerar gediget hantverkskunnande (gesäll- och mästarbrev i möbelsnickeri samt utbildning i silver- och klensmideri) med konstnärliga utsmyckningar, oftast reliefer i trä, metall och emalj. Arbetet med de skulpturala formerna styrs av tankar och träets struktur under arbetets gång.

 


_____________________________

Konstnär: Sonja Eriksson. 
Genre:        Måleri
Plats:          
Galleri Träsmak

Sonja om sitt konstnärskap
Är en fyrtitalist född och uppvuxen i Klarälvdalen, Norra Värmland. Efter 45 år som Hagforsbo och 7 års boende vid Blysjön, Forshaga har maken och jag nu bosatt oss på Hammarö nära vår kära familj. Många goda och många ”intemålaså” råd har flera duktiga konstnärer gett mig under åren, men de har jag suddat bort och gett min pensel stor frihet. Lyssnar gärna på musik under skapandet där ord i visor blir till bild men ibland behöver jag även besöka tystnadens fantasivärld.
Studier i färg och formlära under min 4-åriga frisörutbildning och därefter 30 års praktik i min salong med färg och formövningar.
Kurser. Medborgarskolan, ABF och Folkuniversitetet

__________________________________________

Konstnär: Christina Schelin 
Genre: Skulptur
Plats: Galleri Träsmak
Hemsida: www.trasmak.se

Christina om sitt konstnärskap
Jag heter Christina Schelin och har under hela mitt liv varit fascinerad av naturen och dess innevånare, så även trollen och tomtarna. Jag arbetar med att gestalta trollen. I detta arbete använder jag mig av lera, material som jag finner i skogen, textila fibrer mm. Alla mina alster är absolut unika med sina egna namn.

 

 


_________________________________

Konstnär: Ingrid Andersson  Ingrid
Genre: Måleri
Plats: Galleri Träsmak,
Hemsida: www.trasmak.se

Jag målar i olja eller akryl och blir inspirerad till mina bilder från naturen vi har runt om oss. Har deltagit i diverse kurser.