13. Galleri Träsmak

Evert Carlsson  | Kari Ursin
Roswitha Grundemar

Konstnär: Evert Carlsson    evert-foto
Genre:      Träkonst
Hemsida: www.trasmak.se

Evert om sitt konstnärskap.
Jag kombinerar gediget hantverkskunnande (gesäll- och mästarbrev i möbelsnickeri samt utbildning i silver- och klensmideri) med konstnärliga utsmyckningar, oftast reliefer i trä, metall och emalj. Arbetet med de skulpturala formerna styrs av tankar och träets struktur under arbetets gång.

 

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

Konstnär:  Kari Ursin
Genre:      
 Keramik, skulptur & installation
Plats:          
Galleri Träsmak, Mallbacken

Kari om sitt konstnärskap
Jeg arbeider i porselens-, steingods- eller rakuleire, i forskjellige modelleringsteknikker. Noe er rakubrent. Raku er en japansk, primitiv måte å brenne keramikk på, som gir unike overflater uttrykk. Ofte bruker jeg tilleggsmaterialer for å skape materialkontraster sammen med teksturkontrastene. Noen skulpturelle former, for eksempel vesker og sko, kan illusjoner i det keramiske arbeidet sammen med tilleggsmaterialene, skape spennende materialforvirring og undring hos betrakteren.
Har eget verksted, der jeg arbeider med større og mindre kunstprosjekter, skulpturer og installasjoner. Våren 2019 hadde jeg en separatutstilling, Materiella berättelser, på Galleri Bjørken i Sunne, der jeg var så heldig å kunne vise bredden i mitt arbeide. Flere av arbeidene som ble vist, har vært antatt på juryerte utstillinger i Norge.

Jeg flyttet fra Norge til Sunne for snart tre år siden.I INorge arbeidet jeg som lektor i Formgivingsfag ved Kongsberg videregående skole (gymnasiet) i 18 år. Her underviste jeg i Kunst, Design og Arkitektur. Har en mastergrad i Formgiving og ett år med Leire/Keramikk, samt flere kurs fra Danmark og Norge.

 

     

 

 

__________________________________________


Konstnär:
Roswitha Grundemar
Genre:      Akvarell
Plats: Galleri Träsmak

Jag bor i Karlstad. Här var jag lågstadielärare i 40 år och hade bl.a. ämnet bild med eleverna. Förr målade jag  med olja på fritiden och nu har jag fördjupat mig i akvarellmålning.Jag målar det jag känner för och får lust till. Egna fantasier, naturen här och utomlands. Så fort jag tar en pensel i handen kan jag inte låta bli att måla.
Jag har deltagit i en del kurser och varit med på flera utställningar bl.a. Lustenrundan och Ransäter Munkfors vårsalong.