21. Art Galleri

 

Prästbol 61, Östra Ämtervik, mobil 070-289 7404
www.lottalagerson.se

Dont Panic 3!

dont-panic

Lotta Lagerson – grafik, måleri
Ellinor Henriksson – teckning, collage

Välkomna!

Konstnär: Lotta Lagerson
Genre:
      Grafik, måleri
Hemsida:
www.lottalagerson.se

Lotta Lagersson

Varje morgon tar jag min morgonpromenad på Herrestaudden och möter soluppgången som är magiskt vacker och energigivande. Olika varje morgon, ibland röd-orange rosa, ibland i olika intressanta gråa nyanser, med dimslöjor över Fryken, så många av mina bilder visar tankar om människans förhållande till naturen, djuren och dess magiska kraft, också motiv från mina resor och tankar om allas vår situation på Moder Jord. Jag hoppas jag kan förmedla skönhet, humor och hopp om vår framtid.
Jag heter Lotta Lagerson och bor i Värmland sen 1978. Jag har ett litet hus i byn Östra Ämtervik, mellan Kil och Sunne på östra stranden av sjön Mellan-Fryken. Här har jag min ateljé, galleri, grafik-verkstad och bostad.Det är lätt att hitta hit till Östra Ämtervik ca 14 km söder om Sunne på östra sidan om Mellan-Fryken. Precis efter 50-skylten! Från Kil ca 3 mil, 50 meter norr om bensinstationen.

Jag är medlem i Värmlands konstnärsförbund och KRO, och driver mitt företag Kulturlagret med kurser, projekt och utställningar, med livslång erfarenhet av skapande. 

 

___________________________________

Konstnär: Ellinor Henriksson
Genre:      Teckning, collage
Hemsida: www.ellinorhenriksson.se

Ellinor Henriksson
Mina bilder är teckningsbaserade. Linjen är min favorit.  Jag kompletterar mina bilder med lite färg och collage från gamla och kasserade teckningar. Innehållet i bilderna är folk, oftast med djur och lite humor.

Några av mina teckningar är gjorda i ett antal reproduktioner, och del av teckningarna har blivit konstkort. Jag har även gjort fyra böcker med teckningar och text.