21. Art Galleri

 

Prästbol 61, Östra Ämtervik, mobil 070-289 7404
www.lottalagerson.se

Dont Panic 3!

dont-panic

Ellinor Henriksson – teckning, collage
Lotta Lagerson – grafik, måleri

Välkomna!

I årets Konstrunda välkomnar jag Ellinor från Nordviggen, en vän sen tiden i de stora skogarna i norra Värmland. Första gången vi träffades var på en målarträff med Björn Östlund i Filipstad eller Ludvika … eller Dan Anderssons stuga. Vi var med och stiftade Konstföreningen Fri Form tillsammans med Conny  och Ulrik, Björn  var givetvis med på ett hörn och vi hade (kultur vecka 29) KV29 på Faktoriet med Niclas, och så hade vi hönskroki hos Isabella. Många goda minnen.
Vi har följts åt på livets och konstens väg ett bra stycke. Önskar dig många  fina stunder med Ellinor, hennes bilder och hennes humor.
Välkommen Ellinor
Välkomna alla besökare!

Konstnär: Ellinor Henriksson
Genre:      Teckning, collage
Hemsida: www.ellinorhenriksson.se

Ellinor Henriksson
Mina bilder är teckningsbaserade. Linjen är min favorit.  Jag kompletterar mina bilder med lite färg och collage från gamla och kasserade teckningar. Innehållet i bilderna är folk, oftast med djur och lite humor.

Några av mina teckningar är gjorda i ett antal reproduktioner, och del av teckningarna har blivit konstkort. Jag har även gjort fyra böcker med teckningar och text.


Konstnär: Lotta Lagerson
Genre:
      Grafik, måleri
Hemsida:
www.lottalagerson.se

Lotta Lagersson

Varje morgon tar jag min morgonpromenad på Herrestaudden och möter soluppgången som är magiskt vacker och energigivande. Olika varje morgon, ibland röd-orange rosa, ibland i olika intressanta gråa nyanser, med dimslöjor över Fryken, så många av mina bilder visar tankar om människans förhållande till naturen, djuren och dess magiska kraft, också motiv från mina resor och tankar om allas vår situation på Moder Jord. Jag hoppas jag kan förmedla skönhet, humor och hopp om vår framtid.
Det är lätt att hitta hit till Östra Ämtervik ca 14 km söder om Sunne på östra sidan om Mellan-Fryken. Precis efter 50-skylten! Från Kil ca 3 mil, 50 meter norr om bensinstationen.
Välkomna till min värld!

 

Nandi

 

Mot land

 

Blå skugga

 

Turkos

 

Pingvin

 

Rött hus

 

Vinterberg