12. Ateljé Backen

Adrianus (Joss) Van de Nadort | Kea Jansen

Konstnär: Adrianus (Joss) Van de Nadort  
Genre:      Träsvarvkonst
Hemsida: www.trasvarvkonst.se

Hela livet har Joss funnit stor glädje i alla former av skapande och känt en samhörighet med trä. När han blev pensionär, avtog inte hans kreativitet. Han ville fortsätt med att skapa, köpte en träsvarv och lärde sig på egen hand att svarva. Han har ägnat sitt konstnärskap åt att utforska organiska former.

Joss arbetar i det trä han har runt knuten, många äppel-, päronträd och rönn.
”Träets textur (ådring) använder jag medvetet ’estetiskt’  i samklang med linjespel. Ser hur fint håligheter och befintliga skador i träet ser ut, det blir till extra detaljer i helheten”.
Att skapa är för mig en ständig utmaning och ett medel att för leva livet fullt ut.

Joss träsvarvkonst och Keas fantastika keramik och måleri finns för alla att se i vårt galleri, Ateljé Backen.

   

 

Konstnär: Kea Jansen, Malung
Genre:       Keramisk skulptur, måleri
Hemsida:  kea-atelje.se
E-post:      keajansen@gmail.com

Kea Jansen
Jag kommer från Holland men bor sedan några år i Sverige. I Holland jobbade jag med grafik och hade min egen reklambyrå. Hela livet har jag varit kreativ med bland annat teckning och målning. Efter min examen från Royal Academy of Art, har jag gått in för att arbeta med lera/keramik. På gården finns min egen ateljé där arbetar jag varje dag.

Min grafiska historia har jag dock inte övergett. Jag finner intresse att experimentera fram olika grafiska design och intressanta former. Att enbart sitta vid drejskivan är ingenting för mig. Jag vill göra så mycket mera med materialet än runda former.

Sedan jag flyttade till Sverige naturen inspireras mig mycket.