08. Ateljé Backen

Adrianus (Joss) Van de Nadort | Kea Jansen

Konstnär: Adrianus (Joss) Van de Nadort  
Genre:      Träsvarvkonst
Hemsida: www.trasvarvkonst.se

Är du nyfiken på ateljé Backen?Klart du är. Vi började med att 2018 öppna ett galleri i gamla spannmålsladan. I januari 2020 står också gamla fårstallet inrett som galleri. Vi har nu allt, ateljé och galleri på ett ställe. Det är nu också möjligt att bjuder in andra konstnärer.
Joss arbetar i det trä han har runt knuten, mycket äppelträ, päronträ och rönn. Besökares reaktion är ”hur gör han”? Träets textur (ådring) använder jag medvetet ”estetiskt”  i samklang med linjespel, svarar Joss. Ser hur fint håligheter och befintliga skador i träet ser ut, det blir i extra delar i helheten. Att skapa är för mig an ständig utmaning och ett medel att för leva livet fullt ut.

Joss träsvarvkonst och Keas fantastiska keramik kan alla som vill se i vårt galleri.

     

           

     

 

 

Konstnär: Kea Jansen, Malung
Genre:     Keramisk skulptur
E-post:    keajansen@gmail.com

Kea Jansen
Jag kommer från Holland men bor sedan några år i Sverige. I Holland jobbade jag med grafik och hade min egen reklambyrå. Hela livet har jag varit kreativ bl.a. med teckning och målning. Efter min examen från Royal Academy of Art, har jag gått in för att arbeta med lera/keramik. Jag har min egen ateljé ute på gården där jag bor och där arbetar jag varje dag. Min grafiska historia har jag dock inte övergett. Jag finner intresse att experimentera fram olika grafiska designs och intressante former. Att enbart sitta vid drejskivan är ingenting för mig. Jag vill göra så mycket mera med materialet än runda former.

Sedan jag flyttade till Sverige naturen inspireras mig mycket och jobbar mycket med bl.a. drivved.I drivveden kan jag se olika djur eller fantasifigurer och utifrån den bygger jag på med lera och skapar fram min egen unika figur.