07. Galleri Södra Ås Kultur

Galleri Södra Ås Kultur
är ett verksamhetshus med ateljéer, gallerier och bostad i ett tidigare missionshus 2 km söder om Mårbacka Minnesgård och som drivs av Dag Hultcrantz och Marie Rönnberg. Vi har under 11 års tid haft sommarutställningar från juni – augusti, där vi visar vår verksamhet med inbjudna gästutställare.
Välkomna!

Bengt-Göran Flood

Dag Hultcrantz   |   Marie Rönnberg

Konstnär: Bengt-Göran Flood.
Genre:       grafik

Bengt-Göran Flood
Bosatt i Töcksfors. Konstnär och bildpedagog. Undervisat i grafik; Lunnevads folkhögskola 1976–1981. Kyrkeruds folkhögskola 1982–2016.
Separat- och grupputställningar i Norden. Grafikbiennaler och grafiktriennaler: Göteborg konsthall, 1989. Liljevalchs Sthlm, 1992. Kontakademien Sthlm, 2010. Norrköping, Trelleborg, Luleå, 2020. Guanian International Printmaking, Shenzhuen, Kina. 2015, 2019. Douro International Printmaking, Porto, Portugal, 2020.

Visuellt rör jag mig i en vardagsestetik där min närliggande omgivning tar form. Det kan vara en liten hund, en ensam människas vandring. Det stora i det lilla. Trädet utanför köksfönstret, fågeln på grusvägen, en väns ansikte. Att se under huden är för mig att se mänsklighetens och naturens existens.

 

   

                

 

_____________________________________________________

 

Konstnär: Dag Hultcrantz      
Genre:      Keramiska ljud- och musikinstrument: okarinor, ljudskulpturer,
flöjter och trumpeter.
Hemsida:  www.ocarinas.se

Dag Hultcrantz
Jag har arbetat med lera, ljud, musik och form i mer än 25 år och förvaltar, som en av de få i Norden, konsten att göra musikinstrument av lera: okarinor. Jag stämmer instrumenten i C- dur, D- dur och G- dur. De är mycket lättspelta och till dem hör vishäften med fingersättningar till ett tjugotal välkända sånger. Vanligtvis har instrumenten ett tonomfång på en oktav, men vissa, med dubbla kammare, har ett tonomfång på två hela oktaver. Jag tillverkar också större skulpturer med ljudfunktion: de flesta är lättblåsta med ett fåtal mycket djupa toner. På senare tid har jag experimenterat med trumpetliknande instrument som kräver en speciell blåsteknik. Jag har återkommande kurser i ljudskulptur- och okarinatillverkning här i galleriet.

 

Il-et-elle

 

Glob

 

Trumpetspel

 

______________________________________________________

 

Konstnär: Marie Rönnberg
Genre:       Måleri
Hemsida:  www.marieronnberg.se

Marie i ateljén

 

Marie Rönnberg
Målningarna gör jag gärna i stort format. Motiven kan vara möten mellan människor i form av scener där det händer saker. Jag söker liv och rörelse i kroppar och uttryck. Som betraktare behöver man god tid. Jag följer upp det som dyker upp, det kan vara en scen från en större målning som blir en fortsättning i en teckning eller ett mindre måleri.

 

 

Careless whisper

 

Moonlight commitments

 

Pardans

 

Kärlekskrank

 

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s