22. Galleri Södra Ås Kultur

Galleri Södra Ås Kultur
är ett verksamhetshus med ateljéer, gallerier och bostad i ett tidigare missionshus 2 km söder om Mårbacka Minnesgård och som drivs av Dag Hultcrantz och Marie Rönnberg. Vi har under 11 års tid haft sommarutställningar från juni – augusti, där vi visar vår verksamhet med inbjudna gästutställare.
Välkomna!

Thérese Olsson

Dag Hultcrantz   |   Marie Rönnberg

Konstnär: Thérese Olsson      
Genre:      Skulptur, fotografi, video, installation

Thérese Olsson
är född 1988 och kommer från Dragsjöberg, Hagfors. Hon har en BFA från Konsthögskolan i Bergen 2012 med utbytesstudier på International Academy of Art Palestine. Therése har medverkat på ett 30-tal utställningar b.la. Winter Solstice på Teknisk Museum, Oslo, Fotogalleriet i Oslo och The Bonington Gallery i Nottingham.  Hon är även en av de drivande i konst- och kulturföreningen Innan Luften Går Ur.
”Staden i relation till landsbygden och dess påverkan på vad för konst som skapas av konstnärer som bor på respektive plats är ofta närvarande i mitt skapande.Skogen är en ofrånkomlig, påtaglig kraft som påverkar inte bara mina arbeten utan också min vardag. Det är däri jag finner min längtan till att vara nära naturen samtidigt som den tycks vara en passage. Ett gränsland som definierar skillnaden mellan stad och landsbygd.

I mitt konstnärskap arbetar jag ofta med bilder och rörliga bilder, oftast i serier där utrymmet mellan verken har en stor betydelse. Mina verk återfinns bl.a. som fotografi, video, skulptur och installationer. Många gånger utgår jag från själva materialet för att nära mina idéer. Ofta faller valet på ett naturnära material. Tematiskt intresseras jag av Platsen/Skogen som läkande kontra påträngande och allt däremellan. Det är ett stadigvarande konstnärligt speglande i Naturens utseende och beteende. Samt ett undersökande i var Våld och det Groteska finns i naturen, om det är ett fysiskt krig eller ett inre sinnestillstånd. ”


Konstnär:
Dag Hultcrantz      
Genre:        Stämda lergökar, okarinor, ljudskulpturer
Hemsida:  www.ocarinas.se

Dag Hultcrantz
Jag har arbetat med lera, ljud och form i  mer än 20 år, och är en av de få i Norden som behärskar konsten att göra musikinstrument av lera – okarinor. Jag stämmer
instrumenten i C-dur, D-dur och G-dur. Vissa har ett tonomfång på upptill en oktav plus en kvint och kan spelas kromatiskt (halvtonsvis).  De oktavstämda okarinorna, med åtta toner i dur-skala, är utmärkta som nybörjarinstrument. Med hjälp av enkla fingersättningar kan vem som helst snabbt lära sig spela tex ”Summer Time”. Fingersättningar till ett tjugotal visor finns samlade i vishäften. Jag gör också stora ljudskulpturer med djup expressiv ton, och har kurser och workshops i hur man tillverkar ocarinor och ljudskulpturer. Det finns CD med inspelade visor och CD med ljudskulpturkomposition.

Ocarinor

 

Ljudskulpturer

 

Ljudskulpturspel

 

Konstnär: Marie Rönnberg
Genre:       Måleri
Hemsida:  www.marieronnberg.se

Marie i ateljén

Marie Rönnberg
Jag visar måleri, teckning och grafik. Målningarna gör jag ofta i stort format, och motiven kan vara möten mellan människor i form av scener där det händer saker. Det är bilder i bilden, jag förvränger och förvrider för att nå fram till uttryck. Som betraktare behöver man ta sig god tid. I min arbetsprocess är teckningarna mer direkta och kan vara uppslag som inspirerar till scenerna i mina målningar.

 

Futurum Exaktum

 

Detalj Futurum Exaktum

 

Gentleman

 

Vittring

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s