27. Lundgrens Chark

(F.d. Fryksdalens Fårfarm)Mor Carins Ostkaka | Greeks Handelseträdgård

gästar Lundgrens gårdsbutik påsken 2020

 

Namn: Helena & Joakim Lundgren
E-post: joakim@lundgrenschark.se
Tel. Joakim 070-377 74 37
Helena 070-177 29 78
Hemsida: www.lundgrenschark.se 


Hantverksmässigt producerade charkvaror
på lokala råvaror 

I Säljebacka några km söder om Västra Ämtervik ligger gården Hagen naturskönt placerad mellan Frykstahöjden och Fryken. Sedan 2011 bedriver makarna Lundgren ett litet gårdscharkuteri där förädling sker på djur uppfödda i närheten. Transport till det lilla KRAV-certifierade slakteriet utanför Kristinehamn görs i egen regi direkt från djurägaren. Slakt under etiskt riktiga former med djurens välbefinnande i centrum görs omväxlande på nöt, gris och lamm. Efter slakten transporteras kropparna tillbaka till gården för styckning och vidareförädling i form av färska styckningsdetaljer, korv, paté, rökt kött samt lufttorkad korv och kött. Alla produkter tillverkas för hand enligt gamla traditioner och en ledstjärna är att inga onödiga tillsatser tillåts förutom det nödvändiga, dvs kött, salt och kryddor. Socker, mjöl- och mjölkprodukter används i regel inte med några få undantag. E-nummer används inte alls.

Passa på att besöka Lundgrens Chark under konstrundan och köp äkta mathantverk producerat på kött från ekologiska djur, uppväxta i närheten! Om inte annat, så stanna till för en bensträckare och njut av omgivningen en stund. Vem vet, kanske serveras det en kopp kaffe eller en grillad korv med bröd som kan vara lagom för att fylla på energireserverna med!

Välkomna!

 

 

Mor Carins Ostkaka.

Mor Carins Ostkaka tillverkar ostkaka, kalvdans, råmjölksbröd och sylt. I Ölme utanför Kristinehamn startades Mor Carins Ostkaka 1992. Mjölkpriset var lågt och på gården i Månstad tyckte man att man kunde utnyttja den bättre. Idén med att göra ostkakor av mjölken kom och mor Carin plockade fram det gamla receptet.

Idag, 27 år senare är det inte längre mjölkproduktion på Månstad gård utan istället köttproduktion. Mjölken kommer nu istället från granngårdarna.
Läs en artikel om vår verksamhet:

https://mnytt.se/2017/09/25/ostkaka-och-sylt-fran-manstad-ett-gediget-hantverksjobb/

 

 

       

Greeks Handelsträdgård

Greeks Handelsträdgård, Göranstorp, norra Väse, är ett familjeföretag, som har hållit på i 4 generationer, sedan 1947. Det är ett KRAV-godkänt företag som odlar blommor och grönsaker samt har egen köttproduktion.
Under konstrundan försäljs bl.a. Potatis, Morötter, Lök, Rödbetor, Vitkål,  Kålrötter, Palsternackor, Selleri, Rapsolja, Äpplemust, Honung, ägg och blommor.
Greeks handelsträdgård var med i TV4-programmet Sveriges skönaste gårdar år 2014, där man vann den värmländska deltävlingen.

Mer information om Greeks Handelsträdgård finns på www.greekshandelstradgard.se.

 

        

 

 

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s