04. Galleri Naturnära

Konstnärsgården Vägsjöfors

03-0a-konstnarsgarden

Turid Lövqvist  |  Urpo Granath

Lillemor Edberg   |   Jörgen Edberg

Turid Lövqvist
Färger är mitt liv

Konstnär: Turid Lövqvist, Ekshärad
Genre:        Måleri
Mer info: facebook.com/turid,lovqvist

Turid om sitt konstnärskap:
Jag målar gärna abstrakt eller nonfigurativt och ibland experimentellt. Mest blir det i akryl och blandteknik, men även olja och akvarell förekommer.Färg och form måste fungera ihop. Jag använder oftast glada färger: färger är mitt liv!
Jag är autodidakt men har gått på Kyrkeruds Folkhögskola och deltagit i kurser för bl a Georg Suttner. Jag har målat i mer än 25 år och varit med på ett större antal utställningar i Sverige och Norge. Jag målar helt efter eget huvud. När jag är inspirerad kan det gå både lätt och snabbt.
Är medlem i Värmlands Konstnärsförbund.

_________________________________________________


Urpo Granath
Djur i levande poser och olika storlekar

 

Konstnär: Urpo Granath, Arvika
Genre:          Djurskulpturer i trä
Mer info:     070-575 73 70

Om Urpos konstnärskap:
Motorsåg är Urpos arbetsredskap. Med den formar han sina djurfigurer i aspträ, ibland i gran, någon enstaka gång i björk eller fur.
Sedan tidigt 80-tal har han sågat fram sina djur. I början främst björnar – minnen från hemlandets björnupplevelser i de finska skogarna. Senare andra djur, räv, varg, bäver, hare, fåglar m fl. Han synar och väljer ut sitt ämne för att sedan forma trästycket med sin motorsåg. När djurfigurens form och uttryck är klart betsar han ytan och lackar den med mattlack. Under 80- och 90-talen arbetade han ofta på beställning och många djur fick sin hemvist i Australien, Israel, Filipinerna m fl länder. Några monumentala alster finns    i  t ex Värmland – på Tossebergsklätten och i Sunne. Många tävlingspriser har han också varit ”pappa” till. Hans björnar har blivit samlarobjekt.

 

__________________________________________________________

Lillemor Edberg
Kreativiteten flödar i min soliga ateljé

03-3A.LillemorE

Konstnär: Lillemor Edberg, Vägsjöfors
Genre: Textil, sjalar, smycken
Hemsida: www.gallerinaturnara.se
Plats: Galleri Naturnära, Konstnärsgården

Lillemor om sitt konstnärskap:
I ATELJÉN: Till mina textila bilder använder jag ett slags fritt ”symaskinsmåleri” – där jag med stoppsöm på dubbel bomullsväv syr fast tunn chiffong i skiftande färger och nyanser med många olikfärgade trådar. Skiftningar och färgstyrka varieras med antalet lager och i vilken ordning jag lägger chiffongen. Struktur och relief skapas på ett spännande sätt. Jag kallar det jag gör för ”textil konst med tråd och chiffong”.
Motiven hämtar jag från naturen; trädstammar, mossor och lavar på träd och stenar är speciellt intressanta.
I BOUDOIREN: Jag designar, stickar och virkar sjalar och baskrar av ullgarn, merinoull och kidmohair. Som accessoarer till sjalarna virkar och pärlbroderar jag broscher och örhängen samt gör matchande smycken i glas, natursten och metalltråd. Jag virkar också halsband i silkestråd, bomullsgarn m.m.


     

_______________________________________________

Jörgen Edberg
Glasglädje med återbruk, konstglas, foto …

03-4A.JörgenE   

 

 

 


Konstnär:
Jörgen Edberg, Vägsjöfors<
Genre: Glas, konstglasgrafik, foto
Hemsida: www.gallerinaturnara.se
Plats: Galleri Naturnära, Konstnärsgården

 

   

Jörgen om sitt konstnärskap:
Återbruk:  Recycling av glasflaskor är miljövänligt.  Det återanvända glaset ges nytt liv i form av ostbrickor, väggdekorationer utom- och inomhus, klockor, lampor. Efterfrågan ökar för varje år.
Glas: Jag använder Bulls-Eye konstglas till mina olika mångfacetterade glasföremål som fat, skålar, klockor, mobiler, fönster- och väggdekorationer, stand up … ”Björk”, ”Abstrakt Natur”, ”Konstglasgrafik” och ”Heavy Colour Design” är några återkommande teman.

Glaset har en härlig lyster och finns i många harmoniska färger. Ibland ”fusar” jag glas med mosaikmönster eller gjuter tjocka glasfat som ger spännande uttryck. Till påsken tas speciella alster fram.

  

 

Konstglasgrafik är ett grafiskt ljusbeständigt digitalt tryck av mina naturfoton utfört spegelvänt på baksidan av mitt mosaikfusade glas. Finns som vägg-/fönstertavlor och som Stand Up.

Foto: Jag har fotat sedan 1950-talet. Mina naturfoton finns utförda i unikat överförda på målarduk/giclée och förstoringar i beständiga Fine-Art-utskrifter. Jag har tagit fram mer än 100 vykort med lokala naturmotiv samt fotobok över Nordvärmländsk natur. En vidareutveckling av mina naturfoton är överföring till handtuftade textilmattor som utförs i Estland.

____________________________________________

 

Galleri Naturnära, Konstnärsgården 

03-5a-gallerivernissage

03-5A.Galleri

03-5B.Konstladan

 

 

 

 

 

Gården, med anor från 1700-talet, ligger i en naturskön skogsglänta vid Vägsjön. Här har vi skapat en aktiv konstmiljö med galleriet som central punkt mellan  textilateljé med smyckesboudoir och glasstudio.
Galleriet är handikappanpassat.
Välkommen att besöka oss.

Öppet 2018:
Utställningen under Övre Frykens Konstrunda (påsken) pågår i Galleriet
Långfredag–påskdagen  kl. 12.00–18.00. Glasstudio/shop och textilateljé är också öppna.

Sommarutställningen från 30/6–12/8 to-fre-lö-sö kl 12.00–17.00.
Annan tid ring
 070-511 14 94.
Vi tar även emot bussar.

03-4CKonststig
Sommartid är vår  konst- och infostig öppen. Här finner du åtskilliga KONSTigheter.