04. Galleri Naturnära

Konstnärsgården Vägsjöfors

03-0a-konstnarsgarden

Anne Lise Østmoe | Git Lidberg

Lillemor Edberg   |   Jörgen Edberg

Anne Lise Østmoe
Bilder av glass og stein

 

Konstnär: Anne Lise Østmoe, Arneberg, Norge
Genre: Bildmontage
E-post: aostmoe@hotmail.com
Mer info: facebook.com/fryddesignogredesign/

Anne Lise om sitt konstnärskap:
Når jeg er på tur ved havet, i Norge eller i utlandet samler jeg steiner og glassbiter som jeg finner på stranda. Hjemme setter jeg meg med det jeg har samlet, og lager bilder av det. Jeg lager mange slags ulike motiver som stilles ut på stabburet på gården, men tar også imot bestillinger med spesielle ønsker. Det kan være gaver till jubileer der motivet tillpasses mottaker, eller lager bilder etter fotografier.

               

 

               

_________________________________________________


Git Lidberg
Naturmåleri på duk, stenar och trä


Konstnär: 
Git Lidberg, Hammarö/Bromma
Genre:
Naturmåleri
E-post: git_lidberg@hotmail.com
Mer info: facebook.com/Git-Lidberg-Naturmåleri

 

Om Gits konstnärskap:
Naturen är min största inspirationskälla. På mitt sommarställe längst ute vid Hammarö sydspets har jag Vänern alldeles utanför dörren. Hammarö fågelstation är min närmaste granne vilket gör att jag ofta målar fåglar då jag kan studera dem på nära håll. Min ateljé ligger inne i Karlstad. Material som jag använder är allt ifrån papper till trä och sten. Ofta målar jag i akrylfärg, men ibland använder jag olja och akvarell. Jag har målat för bl.a. Lars Jonsson och Lisa Netz.

                  

 

__________________________________________________________

Lillemor Edberg
Kreativiteten flödar i min soliga ateljé

  Konstnär: Lillemor Edberg, Vägsjöfors
  Genre:      Textil, sjalar, smycken
  Mer info:  www.gallerinaturnara.se

 

 

 

 

            
Lillemor om sitt konstnärskap:
I ATELJÉN: Till mina textila bilder använder jag ett slags fritt ”symaskinsmåleri” – där jag med stoppsöm på dubbel bomullsväv, gärna delar av gamla lakan, syr fast tunn chiffong i skiftande färger och nyanser med många olikfärgade trådar. Skiftningar och färgstyrka varierar med antalet lager och i vilken ordning jag lägger chiffongen. Struktur och relief skapas på ett spännande sätt. Jag kallar det för ”textil konst med tråd och chiffong”. Motiven hämtar jag från naturen; trädstammar, mossor och lavar på träd och stenar är speciellt intressanta.
I BOUDOIREN: Jag designar, stickar och virkar sjalar, baskrar och mössor av ullgarn, merinoull och kidmohair. Som accessoarer till sjalarna virkar och pärlbroderar jag broscher och örhängen samt gör matchande smycken i glas, natursten och metalltråd. Jag virkar också halsband i silkestråd, bomullsgarn m.m.

             

           

 

_______________________________________________

Jörgen Edberg
Konstglas, återbruk och foto, allt är lika roligt!

 

 

 


Konstnär:
Jörgen Edberg, Vägsjöfors
Genre: Glas, konstglasgrafik, foto
Hemsida: www.gallerinaturnara.se

 

                              

Jörgen om sitt konstnärskap:
ÅTERBRUK:  Recycling av glasflaskor är miljövänligt.  Det återanvända glaset ges nytt liv i form av ostbrickor, väggdekorationer utom- och inomhus, klockor, lampor.
GLAS: Jag använder Bulls-Eye konstglas till mina olikartade glasföremål som fat, skålar, klockor, mobiler, fönster- och väggdekorationer, stand up, bord, trädgårdskonst …
”Björk”, ”Abstrakt Natur”, ”Konstglasgrafik” och ”Heavy Colour Design” är några återkommande teman. Glaset har en härlig lyster och kan kombineras i många harmoniska färger. Ibland ”fusar” jag glas med mosaikmönster eller gjuter tjocka glasfat som får ett spännande uttryck.

            

KONSTGLASGRAFIK är ett grafiskt ljusbeständigt digitalt tryck av mina naturfoton utfört spegelvänt på baksidan av mitt mosaikfusade glas. Jag gör både Stand Up och vägg-/fönstertavlor.

FOTO: Jag har fotat sedan 1950-talet och de senaste 25 åren som renodlad naturfotograf. Mina naturfoton överför jag utförda i unikat på aluminiumplåt och gicléetryck (målarduk) samt gör förstoringar i beständiga Fine-Art-utskrifter. Jag har gjort en fotobok med text på svenska, engelska och tyska över Nordvärmländsk natur och har mer än 100 egna vykort med lokala naturmotiv. Några foton är underlag för handtuftade mattor.

            

____________________________________________

 

Galleri Naturnära, Konstnärsgården

Under långfredagen finns författaren Lars Nordström i galleriet med sina böcker.

03-5a-gallerivernissage

03-5A.Galleri

03-5B.Konstladan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gården, med anor från 1700-talet, ligger i en naturskön skogsglänta vid Vägsjön. Här har vi skapat en aktiv konstmiljö med galleriet som central punkt mellan  textilateljé med smyckesboudoir och glasstudio.
Galleriet är handikappanpassat.
Välkommen att besöka oss.

Öppet 2019:
Utställningen under Övre Frykens Konstrunda (påsken) pågår i Galleriet
Långfredag–påskdagen  kl. 12.00–18.00. Glasstudio/shop och textilateljé är också öppna.

Sommarutställningen från 29/6–11/8 to-fre-lö-sö kl 12.00–17.00.
Annan tid ring
 070-511 14 94.
Vi tar även emot bussar.

03-4CKonststig

 

 

 

 

 

Sommartid är vår  konst- och infostig öppen. Här finner du åtskilliga KONSTigheter.