19. Galleri Naturnära

Konstnärsgården Vägsjöfors

03-0a-konstnarsgarden

Pernilla Carlsson

Lillemor Edberg   |   Jörgen Edberg

Pernilla Carlsson
Vill få en personlig prägel på min konst

 

Konstnär: Pernilla Carlsson, Grums–Malsjö
Genre:       Akvarell
Mobil:      070-317 74 99
Mer info:   Pernillas–akvareller

Pernilla om sitt konstnärskap:

Jag finner den mesta av min inspiration i naturen. Landskapsmålningar med flödiga himlar, med en lätt abstrakt touch är ofta återkommande motiv, men jag gör ofta avstickare och målar lite av det som kommer till mej i tanken.
Att måla det som inte är perfekt, utan lite slitet,skevt och osymmetriskt. gärna med några år på nacken går som en röd tråd i min konst. Jag gillar att experimentera och utforska olika metoder, färger och verktyg för att få en personlig prägel på min konst. Dunkla färgskalor med inslag av ljuset kännetecknar min konststil.
Senaste 4 åren har jag haft utställningar på ett flertal platser inte bara i Sverige utan även i Frankrike. Jag är autodidakt. Är medlem i Värmlands Konstförening och har blivit antagen i Svenska Konstnärsförbundet.

 

     

 

__________________________________________________________

Lillemor Edberg
Kreativiteten flödar i min soliga ateljé

  Konstnär: Lillemor Edberg, Vägsjöfors
  Genre:      Textil, sjalar, smycken
  Mer info:  www.gallerinaturnara.se

 

 

 

 

            

Lillemor om sitt konstnärskap:
I ATELJÉN: Till mina textila bilder använder jag ett slags fritt ”symaskinsmåleri” – där jag med stoppsöm på dubbel bomullsväv, gärna delar av gamla lakan, syr fast tunn chiffong i skiftande färger och nyanser med många olikfärgade trådar. Skiftningar och färgstyrka varierar med antalet lager och i vilken ordning jag lägger chiffongen. Struktur och relief skapas på ett spännande sätt. Jag kallar det för ”textil konst med tråd och chiffong”. Motiven hämtar jag från naturen; trädstammar, mossor och lavar på träd och stenar är speciellt intressanta.
I BOUDOIREN: Jag designar, stickar och virkar sjalar, baskrar och mössor av ullgarn, merinoull och kidmohair. Som accessoarer till sjalarna virkar och pärlbroderar jag broscher och örhängen samt gör matchande smycken i glas, natursten och metalltråd. Jag virkar också halsband i silkestråd, bomullsgarn m.m.

             

           

 

_______________________________________________

Jörgen Edberg
Allt är roligt att jobba med: konstglas, återbruk och foto

 

 

 


Konstnär:
Jörgen Edberg, Vägsjöfors
Genre: Glas, konstglasgrafik, foto
Hemsida: www.gallerinaturnara.se

 

                              

Jörgen om sitt konstnärskap:
ÅTERBRUK:  Recycling av glasflaskor är miljövänligt.  Det återanvända glaset ges nytt liv i form av ostbrickor, väggdekorationer utom- och inomhus, klockor, lampor.

GLAS: Jag använder Bulls-Eye konstglas till mina olikartade glasföremål som fat, skålar, klockor, mobiler, fönster- och väggdekorationer, stand up, bord, trädgårdskonst …
”Björk”, ”Abstrakt Natur”, ”Konstglasgrafik” och ”Heavy Colour Design” är några återkommande teman. Glaset har en härlig lyster och kan kombineras i många harmoniska färger. Ibland ”fusar” jag glas med mosaikmönster eller gjuter tjocka glasfat som får ett spännande uttryck.

            

KONSTGLASGRAFIK är ett grafiskt ljusbeständigt digitalt tryck av mina naturfoton utfört spegelvänt på baksidan av mitt mosaikfusade glas. Jag gör både stand up och vägg-/fönstertavlor.

FOTO: Jag har fotat sedan 1950-talet och de senaste 30 åren som renodlad naturfotograf. Mina naturfoton överför jag utförda i unikat på aluminiumplåt och gicléetryck (målarduk) samt gör förstoringar i beständiga Fine-Art-utskrifter. Jag har gjort en fotobok med text på svenska, engelska och tyska över Nordvärmländsk natur och har mer än 100 egna vykort med lokala naturmotiv. Några foton är underlag för handtuftade mattor.

            

____________________________________________

 

Galleri Naturnära, Konstnärsgården

Under långfredagen finns författaren Lars Nordström i galleriet med sina böcker.

03-5a-gallerivernissage

03-5A.Galleri

03-5B.Konstladan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gården, med anor från 1700-talet, ligger i en naturskön skogsglänta vid Vägsjön. Här har vi skapat en aktiv konstmiljö med galleriet som central punkt mellan  textilateljé med smyckesboudoir och glasstudio.
Galleriet är handikappanpassat.
Välkommen att besöka oss.

Öppet 2020:
Utställningen under Övre Frykens Konstrunda (påsken) pågår i Galleriet
Långfredag–påskdagen  kl. 12.00–18.00. Glasstudio/shop och textilateljé är också öppna.

Sommarutställningen ”Nordisk Konst” pågår 29/6–9/8
to-fre-lö-sö kl 12.00–17.00.
Hemsida:
www.gallerinaturnara.se
Annan tid ring
 070-511 14 94.
Vi tar även emot bussar.

03-4CKonststig

 

 

 

 

 

Sommartid är vår  konst- och infostig öppen. Här finner du åtskilliga KONSTigheter.