20. Residens Gunnerud

Våren 2018 startades Residens Gunnerud upp av Alma Löv Museum som bjöd in flera kulturaktörer för att skapa en gemensam arbetsplats. En viktig anledning till uppstarten var även att utveckla bygden genom ett kulturellt utbud, utbyte av ideér och erfarenheter, samt göra bygden mer levande genom att skapa en gemensam mötesplats. Ett konstnärsresidens har startats för internationella och svenska konstnärer. I samarbetet kring Residens Gunnerud ingår Alma Löv Museum of Unexp. Art, Västanå Teater, Lisa Irvall (fotograf), Christofer Bocker (dramatiker), Lars Andersson (författare), Kari Lövås (författare och litteraturvetare), Karin Aspenström (roman- och manusförfattare), Stina Bergman, (filmare och regissör), Gro Westgård (filmare), Ragnar och Inga-Lena Klenell (glaskonstnärer), samt Alma Manusutbildning.

Facebook.com/Residens-Gunnerud

 

Barnens café är öppet alla dagar
Origamiworkshop påskafton kl 13.00

Följande konstnärer ställer ut under Övre Frykens Konstrunda.

Simon Lerin & Bettina Hvideland Hystad

Katrin Westman | Lisa Irvall | Karin Broos

Simon Lerin & Bettina Hystad – konst & experimentell musik
har sedan 2010 arbetat tillsammans som konst och musikduon Lerin/Hystad. De är båda utbildade vid konsthögskolan i Bergen, Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Lerin/Hystad arbetar i ett gränsland mellan konst och experimentell musik. Genom audio-visuella projekt utforskar de interferenser mellan ljud, musik, video och teckning. Resan är ett centralt tema i duons konstnärskap både genom geografiska och konsthistoriska landskap. Duon är nu aktuell med projektet Elektronisk Flora där de använder elektroniska impulser från växter för att skapa musik samt för att redigera video. Duon har deltagit i flera separat och grupputställningar både i Sverige, Norge, Kina och Japan. De har också genomfört ett flertal turnéer i Europa, Kina och Japan.

Elektronisk flora


Katrin Westman
– installation
är utbildad vid konsthögskolan i Umeå och är uppväxt i Östra Ämtervik. Sedan flera år tillbaka är hon verksam i Stockholm där hon är representerad på Galleri Andersson/Sandström. Katrin Westman arbetar främst med måleri, men även installationer där hennes målningar intar skulpturala former. På Gunnerudsgården visar hon en installation med en serie av cirka 150 porträtt

Ingen nämnd, ingen glömd

Lisa Irvall – foto, collage
är fotograf, utbildad på Nordens fotoskola. Med en bakgrund inom psykologi utforskar hennes fotografier och collage människans inre värld, och processer i det omedvetna. Sedan 2018 bor och verkar Lisa Irvall i Östra Ämtervik.

Olivia

Karin Broos – måleri, grafik
Äldre verk med bland annat målnigar av författare med Värmländsk anknytning, i serien ingår Bengt Berg, Göran Tunström, Gustaf Fröding, Lars Andersson, Eva Runefelt, Selma Lagerlöf, samt nya akademiledamoten Jila Mossaed som kom till Värmland på 1980-talet. På plats finns även grafik i olika format.

Den unga Selma

Under konstrundan hålls hela huset öppet där man kan titta in i våra arbetsrum, samlingslokaler, Alma Lövs syatelje med hantverk av Sawsan Haydar, samt butik
med mexikanskt  hantverk. I huset visas även verk och grafik av Karin Broos,
Andreas Poppelier, Marc Broos, Evgenia Arbugaeva, mfl.