05. Residens Gunnerud


Våren 2018 startades Residens Gunnerud upp av Alma Löv Museum som bjöd in flera kulturaktörer för att skapa en gemensam arbetsplats. En viktig anledning till uppstarten var även att utveckla bygden genom ett kulturellt utbud, utbyte av ideér och erfarenheter, samt göra bygden mer levande genom att skapa en gemensam mötesplats. Ett konstnärsresidens har startats för internationella och svenska konstnärer. I samarbetet kring Residens Gunnerud ingår Alma Löv Museum of Unexp. Art, Västanå Teater, Lisa Irvall (fotograf), Christofer Bocker (dramatiker), Lars Andersson (författare), Kari Lövås (författare och litteraturvetare), Karin Aspenström (roman- och manusförfattare), Stina Bergman, (filmare och regissör), Gro Westgård (filmare), Ragnar och Inga-Lena Klenell (glaskonstnärer), samt Alma Manusutbildning.

Hemsida:  www.residensgunnerud.com
Facebook:Residens-Gunnerud

Barnens café är öppet alla dagar
Origamiworkshop påskafton kl 13.00

Följande konstnärer ställer ut under Övre Frykens Konstrunda.

Lin de Mol | Ditte Reijers

samt delar ut Alma Lövs permanenta samling

Konstnär: Lin de Mol
Genre:      Fotografi och videoverk
Lin de Mol
är en holländsk konstnär baserad i Sverige. Hon studerade skulptur och film / video vid Rietveld- och Rijksacademie i Amsterdam och deltog senare i ytterligare studier inom film- och datorteknik i Dublin och USA. Hennes arbete täcker ett brett spektrum av media; från videoinstallationer till projekt i det offentliga rummet, fotografering av kortfilmer och teckningar. Hennes videobilder och kortfilmer distribueras av International Institute for Media Art, LIMA (alla verk som visas i mediebiblioteket) och har visats på internationella festivaler i Europa, Asien, Australien och USA.

Peat Moon, 201


Konstnär: Ditte Reijers
Genre:      Skulptur

Ditte Reijers
har varit verksam som konstnär i snart 40 år. Hon har studerat vid Hovedskous målarskola, skulpturlinjen och Kyrkeruds estetiska folkhögskola, samt en rad olika hantverkskurser. Ditte arbetar med många olika material, främst skulpturalt, men oavsett vilket material eller form hon väljer står människans existens i fokus. Hon kallar det ”tredimensionella poem.” Hon arbetar med tillstånd i rörelse som just har stannat. Mönster och upprepningar är återkommande i hennes verk, där hon inspireras av gamla tapeter, tyger och kakel. De kan ha en svulstighet och ett mörker som är mer än bara dekorativa.

 

 

Under konstrundan hålls hela huset öppet där man kan titta in i våra arbetsrum, samlingslokaler, Alma Lövs syatelje med hantverk av Sawsan Haydar, samt butik
med mexikanskt  hantverk. I huset visas även verk och grafik av Karin Broos,
Andreas Poppelier, Marc Broos, Evgenia Arbugaeva, mfl.