21. Ateljé Ingela Larsson

 

Konstnär: Ingela Larsson
Genre:    
  måleri, fri textil
Epost:       konst.ingela@telia.com
Mobil:        076 31 72 749

Ingela Larsson
Naturen, skog, vatten och himmel är otroligt livgivande för mig. Jag känner förundran av att vara mitt i naturen och det ger mig distans och en inre ro till livet.

Jag forskar i strukturer av olika slag, med färg och form. Skapandet började med Kyrkeruds folkhögskola, 5 år på HDK konsthögskola i Göteborg, Canberra school of Art Australia.  Men ett stort intresse för det inre måleriet har inspirerat mig till att söka olika vägar. Primal Painting i Skottland, Vedic Art på Öland, Antroposofiskt måleri på Stjärnsund och Bildterapi i Dalarna.

Mitt skapande, först en intention en känsla, färg eller form sen kaos ”ur smärtan i livet kommer det vackra” och ibland skapas en bild. När den skapande kraften i måleriet tar över och jag upplever ”flow” är det en underbar känsla.

Målningen är ett uttryck för en handling, en intention som blir synligt i måleriet. Intentionen är i sig komplex, där tankar erfarenheter och upplevelser i såväl nuet som det förgångna förblandas och utgör drivkraften hos konstnären. Måleri är inte något en konstnär gör utan att förändras något som person, med inspiration från Andrew Benjamins tankar.

 Utställningar (urval)
Sillegården, V:a Ämtervik 4st 87-90
Rhöska slutarbete HDK, Göteborg -91
Talentbörse Hantwerk 1992 HDK slutarbete, Munchen Tyskland
Höstsalong Värmlands museum-99
Sommarsalong Galleri Lars, Karlstad -02
/—/
Värmlands konstförenings vårsalong Mariestad 2019
Värmlands höstsalong Karlstad 2019
Sundsbergsgårds konsthall, Sunne 2021

Studieresor                          
Nya Zeeland -89, -93
Indonesien -90
Frankrike -91
Kalifornien -93

Organisationer
KRO
Värmlands konstnärsförbund
Värmlands konstförening