22. Ulvsby herrgård

Jazzkonsert med Lars Easterband Cobra Park
Långfredag kl. 16   |   Påskafton kl. 16

Lars Larsson, Sinikka Thörn. David Bäck, Edward Olsson,
Niclas Rydh, Per-Arne Pettersson
___________________________________

Carolina Levén | Malin Rang Jansson
Rolf Johnson | Mia Wallin
Olle Orrö


Konstnär:
  Carolina Levén
Genre:         måleri
Hemsida:  www.carolina leven.se

Carolina
är uppvuxen i Kil och bor i Karlstad. Hon har sedan barnsben tyckt om att måla och att skapa så det var ett självklart val för henne att läsa Estetisk linje – bild på gymnasiet. Efter studenten fortsatte hon mot det dåvarande drömyrket, florist. Tanken att få skapa i färg och form utav blommor, var ren och skär lycka.
Efter några år ändrade hon riktning och utbildade sig till lärare. Idag arbetar hon som lärare på gymnasiesärskolan på Sundstagymnasiet.
Carolinas måleri tog fart för några år sedan och det är en spännande resa som hon nu befinner sig på.
Carolina vill med sin konst sprida glädje, väcka tankar och bjuda betrakteren på en färgsprakande vardag. Det utmärkande med hennes målningar är just starka färger samt stora format som genom mönster, former, varma och kalla färger skapar sitt eget formspråk och dynamik.______________________________________________


Konstnär
: Malin Rang Jansson
Genre:        måleri
Instagram:@malin.rang.jansson.art

Malin:
Efter att mitt skapande och målande legat i dvala i många år fick det nytt liv sommaren 2016.  Jag plockade fram mina gamla block och färger. Hade stort behov av att få uttrycka mitt inre och få en fristad där jag kunde slappna av och låta tankar, känslor och fantasin flöda fritt.
Har sedan barnsben varit fascinerad av hus, byggnader och framförallt ödehus. De är så vackra och uttrycksfulla i sitt öde.
Jag åker gärna runt på vindlande grusvägar tillsammans med min familj, då kan jag fotografera allt det vackra som passerar. Sedan målar jag av detaljer eller hela hus.
Det är en fin känsla att kunna dela med sig av de övergivna platserna till andra, då lever de vidare och deras förfall blir något mindre förgäves.
Jag har gått bild och form-linje på gymnasiet och diverse kurser men i akvarellen är jag självlärd.  Det är en stor del i min process att hitta lösningar och tekniker på egen hand.Konstnär: Rolf Johnson 
Genre:        Foto
Facebook:  Rolf Johnson

Välkommen med på min resa, den fotografiska
En utflykt med kameran som resesällskap, ständigt nyfiken på nya vyer, nya fynd. För så känns det när resan bär mot obestämt mål. I värsta fall kör jag efter kartan, men oftast bara på måfå eftersom det är då jag hittar rätt. Så rätt nu rätt kan vara … Att fotografera är ett intresse som följt mig så länge jag kan minnas. Tidiga minnen är familjens diabildsvisningar i källaren och pappas Voigtländer som jag provade i smyg. Den låg där som en skatt i högra skrivbordslådan, andra uppifrån. Eller de där stunderna i soffan hemma hos farmor när jag fick bläddra genom hela årsupplagor av National Geographics eller i en samlingsvolym av Ansel Adams. Sånt sätter sina spår.
En dag kände jag mig redo. Jag var 16 och hade sparat ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa min första riktiga kamera, begagnad, men ändå, en systemkamera, ja, en sån där med utbytbart objektiv. Den kostade 995 kr, kvittot har jag kvar, men några fler objektiv hade jag förstås inte råd med då, men möjligheten fanns. Sånt är viktigt. Och känslan! Åren har gått och den där första Kameran har både hunnit gå i pension och blivit utbytt flera gånger om, men har nu bildligt talat blivit placerad bakom glas och ram där den nu står i mitt vitrinskåp bland diverse andra ”finsaker”.
Med det sagt får det vara slut på den nostalgiska berättelsen om mig. Nu tar istället den verkliga berättelsen vid. Berättelsen om Resan i Gränslandet. Där mellan Ljus och Mörker finns rester av det bortglömda kvar. Det är ett undflyende landskap i förändring med byggnader uppförda med möda och omsorg, en gång trångbott bebodda, sedan lämnade av någon, bortglömda och saknade av ingen. Eller?

 


____________________________________

Konstnär: Mia Wallin 
Genre:       Måleri
Instagram: @miawallinart:

Mia Wallin
Jag är född i Karlstad men bor i Göteborg. Arbetar som skådespelerska och föreläser om spontanitet och kreativitet. Självlärd inom måleri efter att ha fått utmattnings-syndrom och behövde sakta ner livet och hitta nya vägar till kreativa uttryck. Av en slump blev det Spraypaint. Det inte gick att måla med pensel, läsa, skriva, musicera, spela teater eller någonting överhuvudtaget egentligen. Men det gick att hålla i en sprayflaska, skaka den och fylla ett papper eller en duk. De långa pauserna som krävdes efter att ha skissat en schablon, efter att ha lyft ut en canvas eller grundat en bild, började således sakta bytas ut mot tillfredställelse, glädje och styrka. Senare gick det även att fylla bilderna med mer detaljer, börja blanda tekniker, material och uttrycket fick konturer igen. Jag fick konturer igen. Det kändes både otroligt och fantastiskt att jag hade så mycket färg inom mig under en såpass färglös period.Idag lever jag ett nytt liv. Ett liv som är rikt på färg och uttryck. Jag söker balans i alla mina bilder och jag försöker ge uttryck för Det jag vill vara, Den jag vill vara eller Där jag vill vara i mina motiv.


__________________________________

olle_a

Konstnär: Olle Orrö
Genre:        Foto
Hemsida:  www.fotoolle.se

Olle
Född i Göteborg och boende i Sävedalen, intresserad för fotografi väcktes efter att ha pryat på fotoavdelningen hos sin nuvarande arbetsgivare SKF. När jag började tjäna egna pengar köpte jag mig,1976, en systemkamera av märket Olympus, modell OM2. Den höll jag på att fotografera med i några år. Då kom motorcyklar in i mitt liv, och kameran gillade inte att åka motorcykel lika mycket som jag. Den dog av vibrationer. Fast jag slängde den inte, utan den står kvar på hyllan som ett minne. Under tiden hade jag skaffat mörkrum och lärde mig lite av det hantverket. Tiden gick och det blev familj och barn, samt hojåka och lite racing. Jag hade väl några kompaktkameror också som jag tog lite kort med. Dock inget allvarligt.
Runt 2010 drogs jag med av fotointresserade på jobbet och intresset tog ordentlig fart när jag hoppade på den digitala revolutionen och insåg dess möjligheter. Vilket har fört med sig publiceringar och utställningar, bl.a. tidigare här på Ulvsby Herrgård. Har dock inte helt släppt den analoga tekniken, utan fuskar lite med sådana kameror i diverse format också.

__________________________________

Ulvsby herrgård

www.ulvsbyherrgard.se

Huset_w

 

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken. Utsikten är nästan onödigt vacker, som vi säger här i Värmland – med glimten i ögat. Kanske var det därför som drottning Kristina först utnämnde gården till säteri för att senare helt enkelt lägga beslag på den för egen del. Berättelser om det goda livet på och kring Ulvsby herrgård avlöser varandra genom århundradena. Kronolänsman Wahlstrand, som levde här på 1800-talet och som Selma Lagerlöf sägs ha haft i tankarna när hon skrev Gösta Berlings saga, gillade också han fest med mat och musik. Idag är Ulvsby herrgård en uppskattad plats för avkoppling, god mat och dryck, möten och nya upplevelser.

Här finns nyrenoverade gästrum, konferenslokaler med modern utrustning och ett kök som arbetar med råvaror från traktens producenter, som arbetar med omtanke om djur och natur.

Varmt välkommen!
Marianne Krönsjö med personal

carpaccioJulia_w

gronsaker_w

hotellrum_w