25. Ulvsby herrgård

Jazzkonsert med Lars Larssons Cobra Park
Långfredag kl. 16   |   Påskafton kl. 16

Lars Larsson, David Bäck, Edward Olsson, Samuel Olsson, Niclas Rydh
___________________________________

Lena Maria Stigsdotter & Ingrid Arvidsson
Inga-Britta Sundqvist | Ernst Ludvig
Annie Lindgren | Olle Orrö

Respekt för vitt – en rivstartlena-maria-bild-1
Konstnär:
  Lena Maria Stigsdotter & Ingrid Arvidsson
Genre:        Ord, bild & ljud
Hemsida: www.lena-maria.info

Lena-Maria Stigsdotter
Från Säffle född i Lungsund. Verksam som konstnär och driver ett galleri i Säffle. Experimenterar gärna med olika tekniker och naturen och musiken är ständigt återkommande inspirationskällor.
Ingrid och Lena-Maria är gamla vänner sedan musikgymnasiet i Karlstad på 70-talet. Detta är vår första utställning tillsammans.

Ingrid Arvidsson:
Från Skellefteå född i Gullspång. Lärare på kulturskolan i Skellefteå. Spelar saxofon i flera olika konstellationer. Orden har alltid fascinerat henne.

 

lena-maria-2

__________________________________________

inga-britta-1
Konstnär
: Inga-Britta Sundqvist
Genre:        Måleri

Inga-Britt Sundqvist
Efter många år som fackboksförfattare, bland annt till bästsäljaren Vegetariska Kokboken, som även är illustrerad med mina akvareller. Nu är det dags att förverkliga en annan dröm som jag har haft sedan barnsben. Att uttrycka mig med färg och form.
För mig är måleriet som en spännande resa att hänge sig åt. Det finns inget roligare … Jag får mycket inspiration i det vackra och mytomspunna värmländska landskapet. Jag tycker om att experimentera och blandar gärna olika tekniker som akryl, akvarell, kritor och collage. Förutom målningar ställer jag även ut digital grafik.

inga-britta-2
__________________________________

ernst-ludvig-1-002
Konstnär: Ernst Ludvig
Genre:       Glasskuptur
Hemsida:  www.ernst-ludvig.se

Ernst Ludvig är uppvuxen i Glasriket under 1950–60-talen, och han är bosatt i Karlstad sedan 1984. Han har studerat vid
Kyrkeruds Estetiska folkhögskola i Årjäng och Konstfack i Stockholm. Som bildlärare har han arbetat sedan 1975. Intresset för glaset som uttrycksmedel växte sakta fram under 1990-talet. Tekniker som sandgjutning, fusing och formblåsning i kombination med sten, järn och trä blir till skulpturer, där ljuset och rörelsen har en central roll.

ernst-ludvig-2-002
____________________________________

annie-1
Konstnär: Annie Lindgren
Genre:       Glas och keramik
Hemsida: www.annielindgren.se
E-post:        annielindgren@yahoo.se

Glas och keramik i gränslandet mellan konst och konsthantverk.
Annie Lindgren är en keramiker utbildad på konsthögskolan i Bergen i Norge. Men i hennes ateljé på konstnärskollektivet Not Quite i Dalsland skapas även trädgårdskonst i glas.
I Annies skulpturer kan man ana hennes textila teaterbakgrund. I år är det balettkjolen och klänningen som står i fokus. Men du hittar även hennes klassiska torso på Ulvsbyherrgård.
Fat för mat och kalas är ett signum i Annies skapande av funktionella ting. Fat, vaser och muggar blomstrar i sitt utryck. De är inspirerade av herrgårdskalasen från Selmas tid. Fint och funktionellt. Till frukt och grönt har hon gjort en serie flätade fat. Allt är skapat i stengods så att det tål mikrougn och kan diskas i maskin. Lekfullt mänskliggör Annie tingen i gränslandet mellan konst och konsthantverk.

annie-2
__________________________________

olle_a

Konstnär: Olle Orrö
Genre:        Foto
Hemsida:  www.fotoolle.se

Olle
Jag har fotat sen 1976, när jag gick och köpte mig en systemkamera av märket Olympus, modell OM2. Den höll jag på att fotografera med i tre eller fyra år. Då kom motorcyklar in i mitt liv, och kameran gillade inte att åka motorcykel lika mycket som jag. Den dog av vibrationer. Fast jag slängde den inte, utan den står kvar på hyllan som ett minne. Under tiden hade jag skaffat mörkrum och lärde mig lite av det hantverket. Tiden gick och det blev familj och barn, samt hojåka och lite racing. Jag hade väl några kompaktkameror också som jag tog lite kort med. Dock inget allvarligt. 2008 var det några på jobbet som köpte systemkamera. I och med att fotosnacket började, så blev jag sugen på att börja igen. 2009 köpte jag en lite bättre kompakt, för att känna om det fortfarande var kul. Och det var det.
Följaktligen införskaffade jag en rekorderlig kamera 2011. Började lära mig lite Photoshop. Gick kurser och började i klubben.  Kameran lurade jag på en arbetskamrat, eller om han lurade mig, 2012. Det hade kommit en nyare modell. Har också köpt en storformat som jag försöker restaurera och lära mig plåta med. Så om jag har fotograferat i 36 eller 3 år är öppet till tolkning.

olle-2_a

__________________________________

Västanå Vintage

Teaterkostymer i kretslopp, glädjefnatt för klädälskare och mera plats på kostymvinden. Vi har gallrat bland kostymerna, tvättat, lagat och fixat till. Nu har du chansen att köpa unika plagg för att bära till vardag eller fest, eller varför inte dekorera en vägg. Samtidigt stödjer du Västanå Teater.

Hjärtligt välkomna önskar Västanå Teater!
Kostymateljén
Inger Hallström Stinnerbom, Ulrika Lundgren,
Camilla Torpegård.

Hemsida: www.vastanateater.se

 ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ulvsby herrgård

www.ulvsbyherrgard.se

Huset_w

 

Strax norr om Sunne invid sjön Fryken finns Ulvsby Herrgård, vackert i sluttningen ner mot Fryken och med en bedårande utsikt, ja så vackert att vi tror att det var därför som drottning Kristina år 1630 gav gården status som säteri, herrgård, och 1649 lät annektera den för att låta sina officerare bo här. Ett par hundra år senare skriver Selma Lagerlöf om herrgården, som då är länsmansgård med bostad åt kronolänsman Wahlstrand och med traktens häkte intill, i romanen Gösta Berlings Saga vilken hon får Nobelpriset i Litteratur.

Idag är man känd för sitt fina kök som är ett av Värmlands bästa enligt restaurangbibeln White Guide, och känt för bra klass och ett engagerat arbetat med lokala råvaror. Menyn ändras efter säsong och utbud av råvaror från odlare, uppfödare, jägare och fiskare, och traktens mejerier, rökerier och bryggerier.

Herrgårdens gästrum finns i olika byggnader på gården. Det gamla häktet, som är den äldsta byggnaden, är idag ombyggt till charmiga bekväma gästrum. Kavaljersflygeln i lantligt charmig stil och Länsmans flygel med mer moderna rum.

Varmt välkommen!
Marianne Krönsjö med personal

carpaccioJulia_w

gronsaker_w

hotellrum_w

Annonser