19. Ulvsby herrgård

Evalena Jönsson Lunde

Lena Maria Stigsdotter | Mikael Wahrby

Carolina Levén

Konstnär: Evalena Jönsson Lunde
Genre:
       skulptur & måleri
Hemsida:  battrekonst.se/artist/evalena-jonsson-lunde
E-post:      eva-lena@dillebild.se
Facebook: Skulptur i Betong -Ute & inne-Evalena Jönsson Lunde.

Mina skulpturer är gjorda i blandteknik. Jag skulpterar i lera, gör sedan en form och gjuter i betong eller brons. Jag blandar också in detaljer  av järn och worbla i mina skulpturer.

Måleriet är acryl på duk.

 

Blå fågel

 

Konstnär:   Mikael Wahrby
Genre:          Etsning
Epost:          mikael.wahrby@telia.com

”Mikael Wahrby har blivit känd som expert på att skildra ljus och skuggor, ofta i form av detaljerade, svartvita tryck. På ett skickligt sätt får han själva rummet eller föremålet att framhävas och ger dem liv genom dramatisk belysning och sofistikerade skuggmönster.”

”Han vill att motiven ska presenteras i ett nytt ljus för att åskådaren ska få chans att betrakta dem i annorlunda vinklar. När solen faller på ett föremål kan det plötsligt uppstå ett nytt och abstrakt mönster som får rummet eller tinget att få ett annat typ av uttryck. Wahrby ser inte på avbildandet som själva huvudsyftet i sitt arbete, utan vill i stället undersöka motivet och dess olika konstnärliga uttrycksmöjligheter. Idéerna till konsten kan komma från något så enkelt som en abstrakt skugga, ett mönster eller ett iögonfallande föremål. År 2014 tilldelades Mikael Wahrby Nils G Stenqvists Minnesfonds Stipendium för sina verk ”kärlek till motiven, såväl som till hantverket i sig självt” och ‘kärlek till kopparplåtens möjligheter’.”

Samtliga etsningar som visas på utställningen, har varit med på Liljevalchs vårsalongen under åren 2018–2021 och vårsalongen 100 år sommaren 2022.

 


Konstnär:  
Lena Maria Stigsdotter
Genre:        måleri, collage
 Epost:        lena_m.stigsdotter@telia.com


Ett gränslöst skapande med naturen och livet i sig självt som inspiration, i olika tekniker, och med sinne för vardagens glittrande detaljer i all sin gråhet. Ett konstnärskap som går över gränser och som berör med sitt egensinne. Här samsas kollage med rostigt, tyg, papper, ord, boksidor, och en och annan tråd. Måleriet är känslosamt och med humorn närvarande – och alltid en detalj att se närmare på. Eller helt enkelt fastna i.

 

 

Konstnär:  Carolina Levén
Genre:        Måleri
Hemsida:  www.carolinaleven.se
Instagram: @carolinaleven_art
Facebook: Galleri.C.Léven

Art By Carolina
Färgstark konst med inspiration från Värmland, Bali och Barcelona. 

Carolina Levén
Carolina Levén- konstnären med en fot i Karlstad och en fot i Barcelona som älskar att resa och som inspireras av det vackra botaniska i naturen, vibrerande färger och organiska former.
Carolina deltar regelbundet på utställningar och har bl.a. ställt ut i Barcelona, London, Gamla Kraftstationen i Deje, Värmlands Museum och Kabusa Art Gallery i Österlen. 

Förutom att vara konstnär så är Carolina delägare och driver tillsammans med tre andra etablerade konstnärer Hammarö Art Gallery på Hammarö utanför Karlstad. I galleriet ställer hon ut sin konst tillsammans med sina kollegor och speciellt utvalda gästutställare från hela Sverige. 

Kommande utställningar 2023
CAFÉ FREJA, KILS KONSTFÖRENING, KIL
Separatutställning 22/4–7/5
GALLERI STENHALLEN, BORGHOLM, ÖLAND
Samlingsutställning, 15–22/6

 

 

Ulvsby herrgård

www.ulvsbyherrgard.se

 

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken. Utsikten är nästan onödigt vacker, som vi säger här i Värmland – med glimten i ögat. Kanske var det därför som drottning Kristina först utnämnde gården till säteri för att senare helt enkelt lägga beslag på den för egen del. Berättelser om det goda livet på och kring Ulvsby herrgård avlöser varandra genom århundradena. Kronolänsman Wahlstrand, som levde här på 1800-talet och som Selma Lagerlöf sägs ha haft i tankarna när hon skrev Gösta Berlings saga, gillade också han fest med mat och musik. Idag är Ulvsby herrgård en uppskattad plats för avkoppling, god mat och dryck, möten och nya upplevelser.

Här finns nybyggda gästrum i herrgårdsstil, konferenslokaler med modern utrustning och ett kök som tar råvaror från traktens producenter, som arbetar med omtanke om djur och natur.

Hotell, Restaurang och Kafé Tant Blå

Långfredag: Kafé Tant Blå 12–17  Påskmiddag från kl 18.30
Påskafton:    Kafé Tant Blå 12–17  Påskmiddag från kl 18.30
Påskdagen:  Kafé Tant Blå 12–17

Varmt välkommen!
Marianne Krönsjö med personal