27. Ulvsby herrgård

Jazzkonsert med Lars Larssons Easterband Cobra Park
Långfredag kl. 16   |   Påskafton kl. 16

Lars Larsson, David Bäck, Edward Olsson, Niclas Rydh m fl
___________________________________

Evalena Jönsson Lunde | Mia Wallin
Carolina Levén | Anneli Raninen Lundberg
Olle Orrö

 

Konstnär: Evalena Jönsson
Genre:       Skulptur i betong och brons
Facebook: www.facebook.com/betongevalena/

Evalena:
Genom mitt arbete inom teater och film, som kostymör/maskör, varav åtta produktioner på Västanå Teater, har jag alltid skapat rollkaraktärer. Det försöker jag överföra till mina skulpturer, jag söker figurer i olika sinnesstämningar och med specifik karaktär. Jag skulpterar i lera och gjuter i olika material, betong, brons, worbla, papier maché, järn och diverse blandmaterial.
Här är ett utdrag från en recension jag fick från PashminArt Gallery i Hamburg:
”I teatern såväl som i konst, betonar Evalena vikten av karaktär och stämning för att det ska kännas intressant, estetiken måste ha ett innehåll och inte bara en yta …
Evalena Jönsson Lunde för natur och kultur tillsammans, inte i en binär motsättning där Människan är dominant över naturen, men i en nära blandning, som båda är lika bra och en enhet … Ibland förmedlar hennes verk en form av naturens tragedi.”

 


Konstnär: Mia Wallin 
Genre:       Måleri
Instagram: @miawallinart:

Mia Wallin
Född värmländska som numera bor i Göteborg. Autodidakt inom måleri och jobbar med akryl och spraypaint. Jag tycker om detaljer, mycket färg, har stor kärlek till grafiska former och urkultur, så jag försöker överföra det till bilder. Olika personer uppfattar konst på olika saker och jag tycker att just bildkonst är som bäst när ett uttryck kan skapa flera olika tolkningar hos sin publik. Jag målar för att jag älskar att se vad som växer fram och bestämmer sällan i förväg vad jag vill att tavlan ska föreställa, på så sätt hoppas jag att den som kikar på bilden inte ska känna sig skriven på näsan utan bli nyfiken på att titta lite extra.
Varmt välkomna till mig!

 

Konstnär:  Carolina Levén.
Genre:        Måleri
Hemsida:  www.carolina leven.se
Facebook: sv-se.facebook.com/galleri.c.leven

Carolina
är uppvuxen i Kil och bor nu i Karlstad och i Barcelona. Hon har sedan barnsben tyckt om att måla och att skapa så det var ett självklart val för henne att läsa Estetisk linje – bild på gymnasiet. Efter studenten fortsatte hon mot det dåvarande drömyrket, Florist. Tanken att få skapa i färg och form utav blommor, var ren och skär lycka. Efter några år ändrade hon riktning och utbildade sig till lärare. Idag arbetar hon som lärare på gymnasiesärskolan på Sundstagymnasiet och som svensklärare på Institut Nòrdic i Barcelona. Carolinas måleri tog fart för några år sedan och det är en spännande resa som hon nu befinner sig på.
Carolina vill med sin konst sprida glädje, väcka tankar och bjuda betraktaren på en färgsprakande upplevelse. Det utmärkande med hennes målningar är just starka färger samt stora format som genom mönster, former, varma och kalla färger skapar sitt eget formspråk och dynamik.

 

Konstnär: Anneli Raninen Lundberg
Genre: Blandtekniker, silver, glas
E-post: ateljekarl@yahoo.com
Hemsida: www.ateljekarl.se

Anneli Raninen Lundberg
bor och verkar i Slottsbron
Jag har hållit på med konst och konsthantverk i olika former och tekniker så länge jag kan minnas. Jag älskar att experimentera med teckning, måleri och fotografi för att få fram den känsla jag är ute efter i nya, spännande uttryck.
Min passion för silversmide och skulptur fick möjlighet att blomma ut när jag upptäckte det nya materialet silverlera, ett lerliknande material som är gjort helt av finmalt silver. När silverleran och andra leror i metall kom till runt 2000-talet hittade jag det perfekta mediet för att ge mina små smyckesskulpturer ett uttryck av organisk styrka.

Jag arbetar också med glasfusing i smått och stort, och smälter samman allt från små smycken till stora fat i konstglas.

 

Scheherazade

 

 

Konstnär: Olle Orrö           
Genre:      Foto
Hemsida: www.fotoolle.se

Olle Orrö
Är född i Göteborg och boende i Sävedalen.
Varför fotografera? Min introduktion till fotografins värld började när jag pryade andra hälften av sextitalet. Jag har för mig att vi pryade i 7:an på den tiden, men jag kan ha fel. I vilket fall som helst så pryade jag som laboratorieassistent (tyckte nog att det fräckt namn utan att veta vad det var) hos laboratoriet på SKF. I laboratoriet fanns en fotograf som förbarmade sig över mig. Jag fick följa med honom och fotografera, framkalla film och papper och hantera stor- och mellanformatskameror. Eftersom han lät mig göra mycket själv så gjorde det ett avtryck i mig. Förmodligen var det som fick mig att köpa kamera och börja fotografera när jag tjänade egna pengar och hade råd med kamera. SKF har för övrigt varit min arbetsgivare de senaste 37 åren.
Drömbild? Jag tror inte att jag har någon speciell drömbild. Ibland känns det när man tar bilden att ”Där satt den”. Kan man sedan få bilden att växa i bildbehandling och därefter få uppskattning för den, så är det gott nog för mig.

__________________________________

Ulvsby herrgård

www.ulvsbyherrgard.se

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken. Utsikten är nästan onödigt vacker, som vi säger här i Värmland – med glimten i ögat. Kanske var det därför som drottning Kristina först utnämnde gården till säteri för att senare helt enkelt lägga beslag på den för egen del. Berättelser om det goda livet på och kring Ulvsby herrgård avlöser varandra genom århundradena. Kronolänsman Wahlstrand, som levde här på 1800-talet och som Selma Lagerlöf sägs ha haft i tankarna när hon skrev Gösta Berlings saga, gillade också han fest med mat och musik. Idag är Ulvsby herrgård en uppskattad plats för avkoppling, god mat och dryck, möten och nya upplevelser.

Här finns nyrenoverade gästrum, konferenslokaler med modern utrustning och ett kök som arbetar med råvaror från traktens producenter, som arbetar med omtanke om djur och natur.

Hotell, Restaurang och Kafé Tant Blå

Långfredag: Kafé Tant Blå 12–17 Påsklunch 12–15 Påskmiddag från kl 18
Påskafton:   Kafé Tant Blå 12–17 Påsklunch 12–15 Påskmiddag från kl 18
Påskdagen: Kafé Tant Blå 12–17 Påsklunch 12–15

Varmt välkommen!
Marianne Krönsjö med personal

Matsalen, Carl Johan

Julia i köket