20. Norra Värmlands konstförening

Isabella Östlund  |  Lisa Wigren  |  Li Östlund  |  Mathias Frykholm

Norra Värmlands konstförening bildades i början av 1950-talet av konstnärerna Frideborg Bryth, Roland Dufström, Gunhild Kulander, Paul Piltz och Patsy Åström – Grupp Nordvärmland – tillsammans med några konstintresserade. Föreningen ser som sin uppgift att utveckla förutsättningarna för konstnärer i regionen och arrangerar därför varje år en Höstsalong på Prostgårdslagårn i Torsby. Vartannat år med inbjudna konstnärer, vartannat år med jurybedömda verk. Som medlem i föreningen deltar du automatiskt i föreningens konstlotteri med dragning i december, då årets inköpta konstverk lottas ut – ett tjugotal verk. Dessutom får du som medlem 10% vid köp av konst under utställningar arrangerade av oss. Ett medlemskap kostar för närvarande 120 kronor.
Följ oss gärna på facebook NVK Norra Värmlands Konstförening

www.norravarmlandskonstforening.blogspot.se

 

Konstnär: Isabella Östlund
Genre:      Måleri

Isabella Östlund, Torsby
Jag tycker om att måla framförallt i olja. Konsten har funnits i min närhet hela mitt liv.

Isabella Östlund

 

 

Konstnär: Lisa Wigren
Genre:      Måleri
Hemsida:  www.lisawigren.se
Instagram:@lisa.wigren

Lisa Wigren, Göteborg
är uppvuxen i Torsby, Värmland, men bor sedan flera år tillbaka i Göteborg. Hon har bland annat studerat konst och grafisk form vid Mälardalens universitet och Yrgo, och är idag yrkesverksam som grafisk formgivare, illustratör och konstnär.

”Alla vill ha ordning. Mitt måleri är ett utforskande i att skapa största möjliga ordning genom balans mellan de fasta formerna och de mer diffusa färgområdena. Jag försöker måla utan kontroll av medvetandet, att inte filtrera eller censurera, utan bara låta allt som kommer upp hamna på duken. Jag arbetar ofta från en grundidé av ett motiv men låter det sen inte styra resultatet.”

 

Lisa Wigren

 

Lisa Wigren

 

 

Konstnär: Li Östlund
Genre:      Keramisk skulptur

Li Östlund, Tjörn
Jag arbetar med stengods, drejar, kavlar och skulpterar. Rakubränning, och ibland även glasfushing. Vid sidan av yrkesliv och familj har den kreativa ådran funnits med, och uttryckts i akvarell- och oljemålning samt keramik.

På 90-talet startade vi, några damer, keramikgruppen ”Lerfröjd” på Tjörn.

 

Li Östlund

 

Li Östlund

 

Konstnär: Mathias Frykholm
Genre:      Måleri
Hemsida:  www.frykholm-art.se
E-post:      mathias@frykholm-art.se
Instagram @frykholmart

Mathias Frykholm
Jag är 42 år och bor med min familj på Hammarö och har så länge jag kan minnas älskat att teckna och måla. Framförallt föredrar jag att jobba med akryl men behärskar även andra tekniker. Jag arbetar som konstnär och illustratör genom mitt företag Frykholm Art & Illustration och vänder mig både mot privatpersoner, företag och offentliga miljöer. Senaste åren har jag också lagt mer tid på skapande av målningar för egna utställningar vilket jag tycker är väldigt kul och inspirerande! Så skoj att prata med människor som intresserar sig för mina målningar! Genom ett brinnande intresse och stark passion har jag lärt mig det mesta av det jag kan inom måleriet. Inspiration till mina målningar hittar jag ofta i den värmländska miljön men man vet aldrig när det uppenbarar sig ett potentiellt motiv. Därför har jag alltid kameran nära för att snabbt kunna fånga ett ögonblick som kan inspirera till en målning.
Hoppas vi ses! Mathias

 

Mathias Frykholm

 

Mathias Frykholm

 

_______________________________

Prostgårdslagårn – bild: Björn Östlund