21. Lena Andén-Malmberg

Ateljé Kyrkbacken

Ellinor Henriksson – Lena Andén-Malmberg

 

Konstnär: Ellinor Henriksson
Genre:      Teckning, skulptur
Hemsida:  www.ellinorhenriksson.se

Ellinor Henriksson
Jag är född 1956, är utbildad undersköterska och konstnär. Min konstnärsutbildning är norsk-svensk, precis som jag själv, och jag ställer ut i bägge länderna. Jag bor på svenska Finnskogen, på Viggen, i ett litet rött hus, med ateljé, ramverkstad och utställningslokal i uthuset. Mina bilder är teckningsbaserade. Linjen är min favorit, men kompletterar mina bilder med lite färg, och collage från kasserade bilder. Innehållet i bilderna är folk, och oftast med djur och lite humoristiska vardagliga händelser.

Jag har även gjort fem böcker. Det första är en inspiration och lärobok för kropp och krokiteckning, Ett ögonblick, en om mjukisdjuret, Hybel Gutten.

Tre böcker är texter och teckningar om det som hände, det som aldrig hände och det som kunde ha hänt. De heter, Stora händelser i en liten bok. nr.1, nr. 2 och nr. 3. Den tredje är helt ny med boksläpp under påsk.
Medlem i VKF, KC-mitt, BUS och KRO tidigare.
Övriga arbeten och utförligare CV finns presenterade på min hemsida ellinorhenriksson.se

 

 

 

 

 

 

Konstnär: Lena Andén-Malmberg
Genre:      Måleri
Hemsida: www.lenaskonst.nu

Lena om sitt konstnärskap:

Jag har tecknat och målat sen barnsben. I vuxen ålder började jag gå kvällskurser. Men huvudsakligen har jag målat på egen hand förutom kortare sommarkurser. Från början målade jag i olja. Men använder nu flera andra tekniker, som acryl, pastell och akvarell. Kan också experimentera och blanda tekniker. Målar oftas bilder från naturen. Motiv som jag får under skogspromenader. Men har på senare tid börjat skapa fantasibilder, huvudsakligen föreställande fåglar.

Har deltagit i många jurybedömda utställningar och har även haft flera egna. Invaldes 2014 i Värmlands konstnärsförbund.