2. Lena Andén-Malmberg

Ateljé Kyrkbacken

Ellinor Henriksson – Lena Andén-Malmberg

Carina Lindström

Konstnär: Ellinor Henriksson
Genre:      Teckning, skulptur
Hemsida:  www.ellinorhenriksson.se

Ellinor Henriksson
Jag är född 1956, är utbildad undersköterska och konstnär. Min konstnärsutbildning är norsk-svensk, precis som jag själv, och jag ställer ut i bägge länderna. Jag bor på svenska Finnskogen, på Viggen, i ett litet rött hus, med ateljé, ramverkstad och utställningslokal i uthuset. Mina bilder är teckningsbaserade. Linjen är min favorit, men kompletterar mina bilder med lite färg, och collage från kasserade bilder. Innehållet i bilderna är folk, och oftast med djur och lite humoristiska vardagliga händelser.

Jag har även gjort fem böcker. Det första är en inspiration och lärobok för kropp och krokiteckning, Ett ögonblick, en om mjukisdjuret, Hybel Gutten.

Tre böcker är texter och teckningar om det som hände, det som aldrig hände och det som kunde ha hänt. De heter, Stora händelser i en liten bok. nr.1, nr. 2 och nr. 3. Den tredje är helt ny med boksläpp under påsk.
Medlem i VKF, KC-mitt, BUS och KRO tidigare.
Övriga arbeten och utförligare CV finns presenterade på min hemsida ellinorhenriksson.se

Blenda

 

Soffamys

 

Vänner

 

 

Konstnär: Lena Andén-Malmberg
Genre:      Måleri
Hemsida: lenaskonst.se

Lena om sitt konstnärskap:
Jag är 50-talist och bor i Torsby. Har tecknat och målat sen barnsben och är i stort sett självlärd, förutom kortare kurser. Jag har deltagit i många jurerade samlingsutställningar och har även haft flera egna. 2014 invaldes jag i Värmlands Konstnärsförbund. Mestadels målar jag i olja men använder även acryl, pastell och tusch. Inspirationen kommer huvudsakligen från naturen. På senare tid har jag börjat experimentera med fantasibilder och nya tekniker. Jag har egen ateljé i mitt hem.

 

 

——————————

Konstnär: Carina Lindström
Genre:      skulptur
Epost:      karinalindstrom@live.se
Hemsida: brusen.se

Carina Lindström om sitt konstnärskap
Jag har hela mitt liv varit intresserad av färg och form. Jag har gått en mängd keramikkurser genom åren men också akvarellmålning, mediautbildning mm. Men… man kan nog säga att jag till största delen är självlärd. Jag har skaffat mig den mesta kunskapen själv. Just nu går jag en skulptur kurs för att vidareutvecklas men kommer att behålla min stil som jag gillar. Förra året hade jag förmånen att delta i Höstsalongen i Kristinehamn och det är ju inte illa för att vara en doldis som jag. Jag har deltagit på flera andra utställningar.

Hoppas du gillar mina skulpturer och kanske till och med får dra på smilbanden!Om du vill har lust och kan är du välkommen till min keramikverkstad med eller utan handledning.